15.8 C
De Bilt

Vier de Vierdaagse met de bieb van Gelderland Zuid

Van 15 t/m 21 juli 2023 vinden de Vierdaagsefeesten weer plaats in Nijmegen. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid biedt een uitgebreid programma. In de Stevenskerk geeft schrijver Susan Smit een lezing en op het Kidsplein is er van alles te doen voor kinderen. Tijdens Roze Woensdag Jong! kunnen jongeren o.a. shoppen, hun eigen kleding maken en presenteren tijdens een modeshow en feest vieren tijdens het LHBTQIA+-feest van de Utrechtse organisatie PANN.

Vierdaagse feesten

Tijdens de Vierdaagsefeesten even ontsnappen aan de drukte in de stad? Leun in de Stevenskerk achterover en luister naar schrijver Susan Smit (1974) die vertelt over haar werk. Ze is columnist van Happinez en schrijver van achttien succesvolle boeken, waaronder ‘De heks van Limbricht’. In haar werk geeft Susan steeds blijk van een kritische en eigenzinnige houding tegenover spiritualiteit en zingeving. Op zondag 16 juli van 14.00 tot 15.00 uur is zij te gast in de Stevenskerk. De toegang is gratis en er is vrije inloop.

Relaxen en spelen op het Kidsplein

Samen met LUX, het Regionaal Archief Nijmegen en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis tovert de bieb het Mariënburgplein om tot Kidsplein. Van 15 t/m 20 juli vinden hier tussen 13.00 en 17.00 uur doorlopend voorlees- en spelactiviteiten plaats. De perfecte plek om lekker te relaxen terwijl je (klein)kinderen volop bezig zijn. Zo is er op zaterdag 15 juli een Waterfeest waar kinderen rainsticks kunnen knutselen, naar verhalen luisteren en met water spelen. Twee Nijmeegse kinderboekenschrijvers komen voorlezen: Roel Seidell en Sarah Brusell.

Roel leest op maandag 17 juli voor uit zijn boek ‘De jippiestok’ en gaat met de kinderen een vrolijke jippiestok knutselen. Op donderdag 20 juli gaat Sarah voorlezen uit haar boek ‘Een beetje bang’ en samen met de kinderen een prentenboek verzinnen. Dinsdag 18 juli vertelt kinderboekenschrijver Iven Cudogham verhalen over de slimme spin Anansi, bekend uit Afrikaanse volksverhalen. Iven maakt er een echte voorleesvoorstelling van vol meedoe-activiteiten. Dove en slechthorende kinderen zijn ook van harte welkom bij deze voorleesactiviteit: er is een gebarentolk aanwezig.

Roze Woensdag Jong!

Al twee jaar lang zijn Bibliotheek De Marienburg, LUX en het Mariënburgplein het decor van Roze Woensdag Jong! tijdens de Vierdaagse feesten. Een programma om queer jongeren het gevoel te geven dat ze zichzelf mogen zijn. Jongeren kunnen o.a. in de bieb shoppen bij standjes met zelfgemaakte spullen, meedoen aan een workshop kleding maken, draq queen memory spelen en feesten tijdens het LHBTQIA-feest van PANN. Deze Utrechtse organisatie organiseert feesten en maatschappelijke evenementen om LHBTQIA+-jongeren op een sociale en laagdrempelige manier met elkaar in contact te laten komen.

Het hele programma van de bibliotheek tijdens de Vierdaagsefeesten is te vinden op www.obgz.nl/agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio