9.4 C
De Bilt

Vijftien gasloze woningen aan de Hogenkampseweg

Renkum – Aan de Hogenkampseweg in Renkum worden vijftien nieuwe woningen gebouwd. Gemeente Renkum heeft hiervoor een overeenkomst met Giesbers Ontwikkelen en  Bouw uit Wijchen. Er worden 14 twee-onder-één kapwoningen en één vrijstaande woning gebouwd. De verwachting is dat de verkoop eind oktober 2018 start en dat rond september 2019 gestart wordt met de bouw.

 

Laatste project uit bouwproject 3B4

De woningbouw is het laatste bouwproject uit het plan 3B4 en gaat over het project 3B4 zuid langs de Hogenkampseweg. Jasper Verstand, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen: “De bouwplannen dateren al uit 2008. We zijn blij dat er nu uitvoer wordt gegeven aan de oorspronkelijke bouwplannen en 15 woningen gasloos en Nul op de Meter (NOM) worden gebouwd.” Tijdens de crisis was er te weinig vraag naar dit type woning. In 2014 is een ontwikkeling van 22 sociale huurwoningen voorgesteld, maar dit plan bleek financieel niet haalbaar. Ondertussen is de markt weer aangetrokken en is er vraag naar vrije sector woningen.

De bouw van de woningen is al vastgelegd in het bestemmingsplan. Als er voldoende woningen verkocht zijn, wordt de omgevingsvergunning aangevraagd.

 

Inloopavond

Op 1 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur is er een inloopavond voor geïnteresseerden. Dit vindt plaats in Doelum, Hogenkampseweg 45 in Renkum. Tijdens deze avond vertelt Giesbers Ontwikkelen en Bouw meer over het bouwplan. Daarnaast laat Buko, de aannemer van de school die aan de Hogenkampseweg wordt gebouwd, de plannen zien. De planning is dat deze werkzaamheden eind 2018 starten. De openbare ruimte rondom de school is als één geheel met de openbare ruimte van Doelum ontworpen en al deels aangelegd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio