17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Voetveer Druten – Dodewaard gesponsord door Drutense ondernemers

Druten – Het voetveer tussen Druten en Dodewaard is een toeristische topper van jewelste. Belangrijk voor ondernemend Druten en een cruciale schakel in het recreatieve fiets- en wandelnetwerk. Gisteren tekenden wethouder Willy Brink en Benno Altena namens de ondernemers in het centrum van Druten een sponsorcontract.

Willy Brink: ‘We zijn blij dat de centrumondernemers het pontje willen sponsoren. Het pontje is belangrijk voor het centrum en niet meer weg te denken uit het toeristische aanbod. Het is altijd leuk om tijdens een fietstochtje met het pontje naar de overkant te gaan.’

Aantal overzettingen stijgt

Dat blijkt ook uit het aantal overzettingen dat in de afgelopen jaren is gegroeid. In de beginjaren werden zo’n 10.000 mensen in het vaarseizoen overgezet. In de laatste jaren is dat aantal gestegen naar zo’n 17.000. Brink: ‘Helaas kon het veertje in 2020 niet varen vanwege corona. Daarom zijn we blij dat het nu weer vaart, met
inachtneming van de geldende coronamaatregelen natuurlijk.’

Terrasje pakken en funshoppen

Het pontje is belangrijk voor de toeristische sector in Druten, helemaal sinds de Veerdam als pleisterplaats op de toeristische kaart staat. De vele gebruikers van het voetveer komen langs de Veerdam, gaan naar het centrum, pakken een terrasje of gaan funshoppen.

Exploitatie

Het voetveer dat geëxploiteerd wordt door Uiterwaarde in opdracht van de oevergemeenten Druten en Nederbetuwe, is in de vaart is sinds 2000. Het kan niet varen zonder bijdrage van de twee gemeenten en sponsors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio