Voorstel Van afval naar kunst wint Beuningse Kindergemeenteraad

Beuningen – Dinsdagavond 5 juni 2018 stemden 48 leerlingen voor het beste plan met als onderwerp ‘Energiek Beuningen- duurzaamheid op scholen’. Na een spannend debat won het projectvoorstel Van afval naar kunst. Dit project wordt binnenkort daadwerkelijk uitgevoerd.

Ongeveer 150 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van zes basisscholen uit de gemeente Beuningen werkten de afgelopen weken aan projectvoorstellen voor de Kindergemeenteraad. De 48 beste debaters gingen 5 juni 2018 aan de slag op het gemeentehuis. In ‘fracties’ werkten ze een projectvoorstel uit.

Creatieve voorstellen

Het voorstel met als thema ‘Energiek Beuningen- duurzaamheid op scholen’ mocht maximaal 2500 euro kosten. Basisschool de Klavervier kwam met het idee scholen een pakket aan te bieden voor een insectentuin en led-lampen. Basisschool de Ruyter wil scholen duurzaam maken door een project te starten getiteld Van afval naar kunst. Zij wilden plastic afval opruimen rond de scholen en er kunst van maken. De Wegwijzer had ‘Energiebewustzijnbordjes’ bedacht voor de scholen. Pictogrammen die bijvoorbeeld duidelijk maken het raam dicht te doen als de airco aanstaat. De Dromedaris had het idee om moestuinen aan te leggen voor de 6 scholen en de oogst als ‘tienuurtje’
te gebruiken. Een ‘Duurzaamheidcheck’ was het idee van basisschool de Reuzepas. Een deskundige gaat de zes scholen langs om tips te geven met welke maatregelen de scholen energie kunnen besparen. De Triangel zocht het meer in ‘Leefbaarheid in de klas’. Zelf afvalbakken versieren om in de klas te gebruiken en veel planten in de klas was hun idee.

Plan ‘Van afval naar kunst’ krijgt de meeste stemmen

Het debat in de raadszaal werd gevolgd door ongeveer 100 ouders, docenten en klasgenoten. Zij volgden de strijd via een beeldscherm in de hal. Het werd spannend. Er was zelfs een derde stemronde nodig, waarin de kindergemeenteraadsleden nog konden kiezen uit drie projecten. ‘Insectentuinl/ledlampen’ kreeg tien stemmen in de laatste ronde en ‘Moestuinen’ is met dertien stemmen op de tweede plaats geëindigd. De winnaar met zesentwintig stemmen werd het project Van afval naar kunst. Het winnende plan wordt nog vóór de zomervakantie uitgevoerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img