4.1 C
De Bilt

Ontdek de Walk of the Town in Nijmegen op 16 oktober

Nijmegen – De Walk of the Town komt tot leven. Op zaterdagmiddag 16 oktober van 13.00 tot 16.00 uur is er van alles te doen rondom de groene lijn die door het centrum van Nijmegen loopt. Met ballerina’s, skateboarders, muzikanten en hiphoppers die langs de stadsroute lopen. Ook zijn er rondleidingen, demonstraties en je kunt binnenkijken bij historische locaties langs de route. Met uitzondering van een aantal locaties binnen is het programma vrij toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Programma

Kijk voor het hele programma op: https://www.intonijmegen.com/ontdek-nijmegen/highlights/walkofthetown

Verfraaiing Walk of the Town

De Walk of the Town kreeg vorig jaar haar eerste kunstwerk. Door de coronamaatregelen was het toen niet het moment om de lijn officieel te lanceren. Nu iedereen er weer op uit kan en de lijn is verfraaid doen we dat op 16 oktober met een feestelijke middag om de lijn te promoten. De route loopt nu ook door het Kronenburger- en Valkhofpark. Omdat een groene lijn hier niet passend is, vormen groene wegdeknagels de verbinding met de groene lijn. Er zijn 5 nieuwe kunstwerken van Niels van Bunningen langs de route geplaatst en bij de kunstwerken zijn audiofragmenten te beluisteren.

Algemene informatie

De Walk of the Town is bedoeld voor mensen die zonder routeboekje door de stad wandelen langs culturele hotspots, kunstwerken, historische en iconische bouwwerken met bijzondere uitzichten en plekken. Langs de lijn staan 10 informatieborden, er zijn op verschillende plekken tekeningen van de Big Draw en er komen in totaal 10 kunstwerken waarvan er op 16 oktober 6 hangen, 5 van die kunstwerken zijn dan voorzien van audiofragmenten die de geschiedenis tot leven brengen. De lijn is bedoeld voor de bezoeker of Nijmegenaar die zonder routeboekje door de stad wil lopen en deze wil (her)ontdekken. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio