4.2 C
De Bilt

Wandelkaart Nijmegen als kabinet van de soorten

Samen met stadsecoloog van Nijmegen, Joep van Belkom, laat de werkgroep ‘Hortus Civitatis’ iedere maand bijzondere fauna en flora zien om de biodiversiteit van de stad Nijmegen in woord en daad te helpen vergroten. Met de door de gemeente Nijmegen gepresenteerde biodiversiteitsplannen worden alle bijzondere beschermde soorten door de werkgroep op een speciale wandelkaart in beeld gebracht.

Groene corridors in Nijmegen

Hierbij zijn de ‘Groene corridors’ door de stad de verbindende factor gaan spelen. Beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen laat een serie tekeningen zien van de bijzondere soorten die hij tijdens zijn wandelingen ziet. Met de nieuwe wandelkaart wordt een kabinet van soorten geboren.

Deze maand komen speciaal onder de aandacht: de neushoornkever, de penseelkever en het vliegend hert. De bovengenoemde beschermde soorten komen alle voor in en rondom de Botanische tuin rondom stadspark Brakkenstein. In het najaar van dit jaar komen, dankzij stadsecoloog Joep van Belkom, drie nieuwe broedstoven voor het vliegend hert in stadspark Brakkenstein.

De bezoekers en wandelaars zijn te gast en de natuur de baas rondom de Botanische tuin.

Kijk voor praktische informatie op de website museumromeinseflora.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio