13.1 C
De Bilt

Wandelnetwerk in gemeente Druten mooie aanvulling op wandelroutes

Druten – Wandelaars kunnen vanaf nu gebruik maken van een lokaal wandelnetwerk in de gemeente Druten. Het netwerk biedt een combinatie van lokale wandelrondjes en keuzepunten waarmee een eigen route uit te stippelen is. De Drutense routes zijn ontstaan door inbreng van lokale partijen.

Wandelnetwerk

Wethouder Toerisme, Willy Brink is enorm blij met de wandelkaart: “Op deze manier geven we een eerste stevige aanzet voor de verdere ontwikkeling van toerisme en recreatie in Druten. Hiermee zetten we onze gemeente als hart van maas en Waal, waar zoveel toeristische potentie in zit, letterlijk op de kaart!”

In totaal zijn er 4 nieuwe wandelnetwerken

Niet alleen de gemeente Druten heeft een eigen wandelnetwerk. Ook in de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe en Zevenaar zijn de nodige kilometers te maken. Op verschillende plekken zijn er mogelijkheden om te starten. Zo’n startpunt heeft een informatiebord met een kaart van het netwerk in de directe omgeving. Vanaf elk startpunt lopen lokale wandelrondjes, elk met een ander thema. Die zijn ter plekke met gekleurde pijlen aangegeven.

Diverse afstanden

Die rondjes hebben verschillende lengtes. Van 3 kilometer voor de kleine wandeltrek tot meer dan 70 kilometer, voor wandelaars die meerdere dagen een tocht willen maken. Op veel plekken aan de routes zijn genummerde keuzepunten. Hier is simpel van de ene route op een andere over te stappen. Of van het ene netwerk op het andere. Het totale netwerk bestaat uit maar liefst 350 kilometer. De routebordjes zijn overal gelijk: een kunststof paal met daarop gekleurde pijlen van de wandelrondjes. Er bovenop is een kapje met de bewegwijzering naar het volgende wandelkeuzepunt.

Papieren routekaart of een digitale versie is beschikbaar

Wie van tevoren zijn wandeling wil plannen kan gebruik maken van de routeplanners op visitarnhem.com/wandelrouteplanner en visitnijmegen.com/wandelrouteplanner. Er zijn ook gedrukte wandelkaarten te krijgen bij de VVV’s of een van de startpunten van de routes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio