8 C
De Bilt

Uitbreiding waterwinning Fikkersdries: Vitens start onderzoek naar mogelijkheden

Drinkwaterbedrijf Vitens start in de komende periode met verschillende onderzoeken, die antwoord moeten geven op de vraag of de waterwinning bij Fikkersdries kan worden uitgebreid. Op donderdag 2 november vindt in Zalen- & Partycentrum De Oldeburg in Driel een inloopbijeenkomst plaats om uit te leggen wat er allemaal onderzocht gaat worden.

Om nu en in de toekomst voldoende drinkwater te kunnen blijven leveren aan huishoudens en bedrijven in de regio is het noodzakelijk om meer drinkwater te kunnen produceren. Dat betekent ook dat er meer grondwater moet worden gewonnen. Vitens wil zorgvuldig onderzoeken of dat mogelijk is rondom het huidige drinkwaterproductiebedrijf Fikkersdries in Driel.

Onderzoek naar effecten

Vitens wil de winning niet zomaar uitbreiden. Eerst wordt grondig onderzocht welke effecten het oppompen van meer grondwater heeft voor bewoners, de leefomgeving, landbouw, gebouwen en natuur. Ook wordt in kaart gebracht welke mogelijkheden er zijn om eventuele effecten te voorkomen.

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 2 november vindt in Zalen- & Partycentrum De Oldeburg tussen 16.00 en 20.30 uur een inloopbijeenkomst plaats. Deze is vooral bedoeld om bewoners in het gebied vooraf te informeren: wat wordt er onderzocht? Op welke manier? Welk proces wordt doorlopen? En: hoe wordt de omgeving daarbij betrokken? Er is vrije inloop, medewerkers van Vitens staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Op drie momenten vinden centrale presentaties plaats: 16.30 uur, 18.00 uur en 19.30 uur. Wie niet aanwezig kan zijn, kan contact opnemen met het projectteam via: fikkersdries@vitens.nl. Meer informatie over het project is ook te vinden op deze pagina.

Nieuwbouw Fikkersdries

Op 8 juni van dit jaar vond ook een informatiebijeenkomst plaats over de nieuwbouw op drinkwaterproductiebedrijf Fikkersdries en over de aanleg van een nieuwe drinkwatertransportleiding vanuit Fikkersdries naar Hoekelum. Ook van deze projecten zijn op 2 november medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio