21.7 C
De Bilt

Week van Nederland schoon: Zevenaar maakt wérk van zwerfafval

Zevenaar – Op zaterdag 23 maart 2019 neemt de Werkgroep Leefklimaat Zevenaar, samen met de gemeente Zevenaar, voor de 12de keer deel aan de Landelijke Opschoondag. Dit gebeurt samen met  Natuur- en Milieu Educatie De Liemers (NME De Liemers).Deze opschoondag is de afsluiting van de week van Nederland Schoon, die van 18 tot en met 23 maart 2019 plaatsvindt. In die week steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen om de gemeente Zevenaar (nog) schoner te maken.

Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 23 maart gaan diverse groepen aan de slag om het zwerfafval in de gemeente op te ruimen: hengelsportverenigingen De Breuly, Zwanenwaaij en Ons Genoegen, diverse wijkteams waaronder wijkteam Ooij, Schrijvershoek, Methen en Angerlo, scouting Subanhara Liemersgroep en natuurlijk het Gelders Eiland. Ook haken vrijwilligers aan vanuit NME De Liemers, leden van IVN en leden van Werkgroep Leefklimaat Zevenaar aan. Daarnaast gaan politici van partijen zoals Lokaal Belang, PvdA, D66, Groen Links en CDA het zwerfafval te lijf. De start van de actie is om 09:00 uur.

Basisscholen in actie

Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 maart zijn het vooral de leerlingen van Zevenaarse basisscholen die, voorzien van knijpers en vuilniszakken, het zwerfvuil in de omgeving van hun school gaan opruimen. Voor de jongste groepen zijn er gastlessen. De groepen 5 en 6 gaan creatief aan het werk met afval. Leerlingen van groep  4 tot en met 8 brengen een bezoek aan de tentoonstelling AfvalExperience, die te zien is in het NME-centrum. Ook gaan er groepen op excursie naar het aanbiedstation in Lobith.

Maandag 11 maart om 09:00 uur is wethouder Carla Koers aanwezig op basisschool ‘t Scathe in Pannerden om de kinderen te steunen bij de zwerfvuilactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio