1.7 C
De Bilt

Werken aan een sportief, gezond en sociaal Rheden en Rozendaal

Heb je een goed idee om je vereniging/school/bedrijf/buurt, sportiever, gezonder en socialer te maken? Vanaf 1 november is het mogelijk om hiervoor geld aan te vragen. Vanuit het Rijk is er voor de gemeenten Rheden en Rozendaal geld beschikbaar om goede initiatieven een financiële zet in de rug te geven. Dit loopt via het Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal.

Aanvragen is heel makkelijk, je vult een digitaal aanvraagformulier in en vervolgens wordt je aanvraag beoordeeld door de kerngroep. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het geld op je rekening en kun je van start.

Wat moet je nog meer weten voor indienen van een sportief idee?

De kerngroep van het Sport- en Preventieakkoord bestaat uit 14 leden die in de gemeenten Rheden en Rozendaal bij heel veel verschillende organisaties in sport, welzijn en zorg actief zijn en die samen bespreken welke aanvragen voor geld in aanmerking komen. Alle informatie over de voorwaarden, het aanvraagformulier én voorbeelden uit voorgaande jaren zijn te vinden op de sites van Sport in Rheden en Incluzio.

Een belangrijke voorwaarde is bijvoorbeeld dat je altijd samen met een andere organisatie een aanvraag doet én dat het idee ook verder kan nadat het geld uit het akkoord op is. Heb je al wel een goed idee maar weet je niet goed hoe je het verder kunt brengen, heb je geen samenwerkingspartner of heb je andere hulp nodig? Stuur dan een mail naar sportenpreventieakkoord@rheden.nl. We nemen dan contact met je op om je verder op weg te helpen.

Wie deden er al mee?

In de periode 2019-2022 zijn er al ruim 30 initiatieven gestart. Zo deden ruim 150 ouderen in huizen van Innoforte mee aan een les Drumfit, is er onlangs een project voor Jonge Mantelzorgers gestart en wordt de kantine van MHC Dieren steeds gezonder. Alle cijfers en verhalen zijn ook op de eerdergenoemde sites terug te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio