9.5 C
De Bilt

Wethouder André Springveld neemt afscheid

DrutenWethouder André Springveld nam woensdagmiddag 25 mei afscheid als wethouder van de gemeente Druten. Hij is hier bijna 6 jaar wethouder geweest. In totaal 28 jaar was hij actief in de Drutense politiek. Met zijn brede kennis, betrokkenheid, energie en plezier heeft hij veel bereikt voor Druten en haar inwoners.

De afscheidsreceptie voor genodigden werd gehouden in een feestelijk versierde Bogerd in Druten. André wilde geen grote openbare receptie. ‘Dat tekent André’, bevestigt burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld. ‘Hij hoeft niet zo in de schijnwerpers te staan. André zegt vaak: ik doe toch gewoon mijn werk.’ Zijn mede-collegeleden omschrijven hem als een prettig en kundig bestuurder, met de Amsterdamse aanpak-mentaliteit. Een fijn mens om mee samen te werken.

Innoveren zonder voorop te lopen

Na een internationale loopbaan in het bedrijfsleven, had Wethouder André Springveld zijn passie gevonden in het lokale, en wel in Druten. Hij was als wethouder afgelopen jaren onder andere verantwoordelijk voor woningbouw en ruimtelijke ordening, mobiliteit en doelgroepenvervoer, en duurzaamheid en milieu.

Onder zijn motto ‘innoveren zonder voorop te lopen’ gaf hij de lokale energietransitie vorm en liggen er heel veel zonnepanelen in de gemeente, met als klapstuk zonnepark Uivermeertjes. Op gebied van woningbouw wist hij onder andere de realisatie van Tichellande met ruim drie jaar te versnellen. Druten werd in zijn bestuursperiode ook ‘afvalkampioen’. De gemeente gaat heel ver in de afvalscheiding en heeft daardoor weinig restval. Een mooi resultaat.

Wethouder André Springveld trots op wijken

Maar trotser is wethouder Springveld op de wijkhelden van Druten. Kinderen en volwassenen in gele hesjes en met prikstokken die het afval in de openbare ruimte opruimen. Springveld zette zich voor de grote én kleine projecten.

Burgemeester van Rhee-Oud Ammerveld sprak hem toe tijdens de afscheidsreceptie:

“André heeft als wethouder veel weten te bereiken; zijn bijdragen wist hij heel goed te verbergen. André deed zichzelf daarmee vaak tekort. Hij mag wel een beetje van Ajax leren, zijn favoriete voetbalclub die vol is van bluf, branie en bravoure. Maar zo is André; een mooi mens waar wij allemaal trots op zijn.”

In zijn dankwoord sprak André Springveld: “ik heb een fantastische tijd gehad in Druten. Alles wat er bereikt is in mijn periode is mede tot stand gekomen door de bijzonder fijne samenwerking met de medewerkers. Ik kwam hier in een warm bad en vertrek uit een warm bad na dit prachtige warme afscheid! Veel dank daarvoor!”

Op 2 juni a.s. worden de nieuwe wethouders van de gemeente Druten benoemd. Ronald Thoonen, Willy Brink en Gérard de Wildt gaan zich de komende 4 jaar inzetten voor de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio