18.3 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Wethouder Hans Driessen nieuwe ambassadeur laaggeletterdheid

Beuningen – Wethouder Hans Driessen van Beuningen is de nieuwe ambassadeur laaggeletterdheid in het Rijk van Nijmegen. Op woensdag 8 september nam hij het stokje over van Gérard de Wildt, zijn voorganger uit de gemeente Druten. Hans Driessen draagt als ambassadeur het verminderen van laaggeletterdheid in de regio Nijmegen een warm hart toe.

Ambassadeur Hans Driessen

De ambassadeur laaggeletterdheid is het eerste aanspreekpunt als het gaat om het stimuleren van leren lezen en schrijven voor mensen die dat als kind nooit goed hebben geleerd. Er is in de arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen sinds een aantal jaar een wethouder die zorgt voor extra en blijvende aandacht voor dit onderwerp. Niet alleen bij de politiek, maar ook bij bedrijven en organisaties die mogelijk werknemers hebben die laaggeletterd zijn en daar niet voor uit durven komen.

Lezen en schrijven stimuleren

Wethouder Hans Driessen stimuleert in de eigen gemeente op verschillende manieren de aanpak van laaggeletterdheid. Hij vertelt: “Er is nog steeds een groep mensen in Beuningen die om uiteenlopende redenen problemen heeft met lezen en schrijven. Als gevolg daarvan is het voor hen moeilijk om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. We zorgen er graag voor dat iedereen kan meedoen. Daarom is het erg belangrijk dat er aandacht is voor laaggeletterdheid.

In mijn rol als ambassadeur ondersteun en initieer ik initiatieven om laaggeletterdheid terug te dringen.’’ Een van die initiatieven zijn de lessen die ROC Nijmegen in Beuningen geeft aan mensen die op latere leeftijd alsnog willen leren lezen, schrijven en rekenen. Ook is er de jaarlijkse uitreiking van de Beuningse Taalheldenprijs.

Taalhelden

Beuningse Taalhelden zijn personen die laaggeletterden signaleren, het taboe doorbreken en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven wijzen op taalcursussen. Maandag 6 september werden Gonny Kaldenberg en Stichting Perspectief tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis gekroond tot Beuningse Taalheld van 2021 en in het zonnetje gezet!

Op de koffie in Beuningen

Op donderdag 9 september is er in Beuningen en in Druten extra aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Die dag vragen we met een koffiekar aandacht voor laaggeletterdheid. Wethouder Hans Driessen draagt ook zijn steentje bij door onder het genot van een kopje koffie in gesprek te gaan met de Beuningse inwoners over hun ervaringen met laaggeletterdheid, maar ook over de mogelijkheden en oplossingen die er zijn.. De koffiekar staat van 11.00 uur tot 13.00 uur op het Julianaplein in Beuningen en rijdt daarna door naar Druten. En is van 13.30 uur tot 15.30 uur op de Markt in Druten.

Week van Lezen en Schrijven

Het is niet toevallig dat deze activiteiten deze week plaatsvinden. Van 6 t/m 12 september is het Week van Lezen en Schrijven in Nederland. Op diverse manieren vragen organisaties aandacht voor laaggeletterdheid in heel het land. Beuningen en Druten dragen daar hun steentje aan bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio