9.4 C
De Bilt

Wijkpark en woningen nabij station Arnhem Zuid

De gemeente Arnhem wil het stationsgebied bij Arnhem Zuid de komende jaren flink vernieuwen. Een deel van het bestaande groen wil ze bestemmen tot wijkpark, waardoor het ook in de toekomst groen blijft. Nu is de bestemming van de groene zone nog detailhandel en nijverheid. Ook komt er ruimte voor ongeveer 100 nieuwbouwwoningen. Hiervan wordt 30 procent aangewezen voor sociale huur.

Functies op elkaar aansluiten

Voor het zover is, gaat de gemeente eerst in gesprek met omwonenden over de toekomst van het gebied, zegt wethouder Cathelijne Bouwkamp: ‘Bij station Arnhem Zuid komen wonen, werken, natuur, ontspannen en verkeer en vervoer bij elkaar. We denken na over hoe we al die verschillende functies zo goed mogelijk op elkaar kunnen laten aansluiten. Na de zomer willen we van bewoners en gebruikers van het gebied horen welke ideeën zij hebben.’

Wijkpark

Volgens het college is het al bestaande groen belangrijk voor natuur en recreatie. Daarom wordt een deel van het groen in het nieuw te vormen bestemmingsplan aangewezen tot wijkpark. Ook komt er ruimte voor extra kantoren in het gebied. Verder onderzoekt de gemeente of het parkeren voor de nieuwe woningen kan worden gecombineerd met een P&R-voorziening bij het station. Dit zorgt voor minder parkeerdruk in de straten.

In gesprek met bewoners

De gesprekken met de bewoners, bedrijven en het wijkplatform over de gebiedsvisie beginnen na de zomer. Naar verwachting is de gebiedsvisie eind 2021 klaar en zal dan aan de raad ter besluitvorming  worden voorgelegd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio