13.8 C
De Bilt

Woning aan de Houtmanstraat in Arnhem gesloten om drugs; vuurwapen gevonden

Gisteren is een woning aan De Houtmanstraat in Presikhaaf gesloten. De woning is gebruikt voor drugshandel, blijkt uit een inval na meldingen over ernstige en frequente drugsgerelateerde overlast. De politie trof bij de inval naast de handelshoeveelheid harddrugs ook een geladen vuurwapen aan.

Woning voor drugshandel

De drugshandel vanuit de woning heeft een constante aanloop met ruzie en geschreeuw teweeg gebracht, zo blijkt uit meldingen van oplettende buurtgenoten bij zowel de politie als bij Meld Misdaad Anoniem. Nu na de inval van de politie de woning voor drie maanden wordt gesloten, verdwijnt het adres uit de loop van het criminele circuit; zo leert de ervaring. Doordat naast de handelaar ook de gebruikers en de relaties uit het criminele circuit wegblijven, kan de verontruste buurt de harmonie herwinnen voor een veilig woonklimaat. De woning komt beschikbaar voor haar bestemming: wonen.  

Dertig

Nu buurtgenoten vaker drugsgerelateerde overlast en inspanningen melden, zijn sinds 2020 dertig drugspanden ontdekt en opgerold in Presikhaaf, één van de vijf wijken die horen bij Arnhem-Oost. De Arnhem-Oost aanpak ziet leefbaarheid en veiligheid als de noodzakelijke vaste grond onder de voeten voor wonen, werken en leren.

Opiumwet

De Opiumwet beschouwt alleen al de aanwezigheid en productie van drugs als gevaar voor de openbare orde. De handel versterkt dit, door de aanloop van gebruikers en anderen uit het criminele circuit. De aanwezigheid van een wapen onderstreept het gevaar, want de aanwezigheid en handel in verdovende middelen blijkt vaak gepaard te gaan met bedreiging door vuurwapens. Daarom wordt het pand gesloten zonder eerst te waarschuwen met dwangsommen; volgens vast beleid. Wel hebben de huurders gebruik gemaakt van de gelegenheid tot een zienswijze, die toonde een gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef voor de drugshandel, de aanloop en het wapen in huis.  

Melden loont

Meldingen zijn welkom bij de politie via 0900 – 8844. Anoniem melden wordt behandeld via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio