Zero tolerance op Lage Markt, Oude Haven en Waalkade

Nijmegen – Gemeente en politie gaan met onmiddellijke ingang een zero tolerance beleid invoeren op de Lage Markt, Oude Haven en Waalkade en handhaving verder intensiveren. De aanleiding hiervoor is de dit jaar sterk toegenomen overlast.

Investering in leefbaarheid en veiligheid

Al geruime tijd investeren gemeente en politie in de leefbaarheid en veiligheid rond de Lage Markt, Oude Haven en Waalkade. Voorbeelden hiervan zijn de verlichting van het basketbalveldje, extra schoonmaakrondes door Dar en Stichting Dagloon en er wordt steeds naar de fysieke omgeving gekeken of er aanpassingen mogelijk zijn.

Aanpassingen

De aanpassing van de parkeerplaatsen, waarbij plaatsen van vergunninghouders geruild worden met betaald parkeren willen we voor 1 juli geregeld hebben. Wij verwachten hier positieve effecten van. Echter de professionals constateren dit jaar sterkere overlast dan andere jaren, zeker sinds de recente versoepeling van de coronamaatregelen. Daar past alleen een zero tolerance beleid bij.

Zero tolerance is dus direct boete

Daarom gaat er nu nog intensiever gecontroleerd worden door politie en gemeente, waarbij een zero tolerance beleid gaat gelden. Dit betekent dat iedere geconstateerde overtreding, groot of klein, meteen aangepakt wordt en tot een verbaal leidt. De laatste weken komen er meer en intensere klachten binnen van buurtbewoners. Burgemeester Bruls gaat op korte termijn met hen om tafel. Daarnaast onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om het gebied aan te wijzen als gebied waar een verblijfsontzegging opgelegd kan worden.

Gebied al langer onder aandacht gemeente

Burgemeester Bruls: “Dit gebied heeft al langer onze aandacht, echter de overlast neemt toe. Dit hoor ik zowel van politie en Boa’s als van buurtbewoners. Ik ben van mening dat iedereen in onze stad recht heeft op een leefbare woonomgeving. Dat is hier in het geding. Vandaar dat we nu extra maatregelen nemen en dit gebied intensiever in de gaten gaan houden”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img