5.7 C
De Bilt

Lagere energierekening? Zevenaarse Energiefixers komen gratis langs

De Energiefixers van de gemeente Zevenaar zijn gestart. Zij helpen inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm om te besparen op hun energierekening. Zevenaarse inwoners kunnen nu online een afspraak maken. Het bezoek, de hulp én de energiebesparende producten zijn gratis. De besparing kan oplopen tot wel €300 per jaar.

Direct energiebesparende producten in huis

Na het maken van een afspraak, komt een van de Energiefixers langs. De Energiefixer kijkt hoe inwoners het beste in huis kunnen besparen op hun energiekosten. De Energiefixer helpt direct. Dit doet hij door advies te geven en energiebesparende producten te plaatsen in huis. Denk hierbij aan radiatorfolie achter de verwarming, ledverlichting en tochtstrips rondom deuren.

Wat doen de Energiefixers?

  • De Energiefixer komt gratis langs
  • Een bezoek duurt 1,5 tot 2 uur
  • De Energiefixer geeft tips over hoe u energie (gas en elektriciteit) kunt besparen
  • De Energiefixer loopt samen met u door de woning en brengen simpele maatregelen voor u aan. Denk aan ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie

Wethouder sociale zaken Stef Bijl is blij met de start van de Energiefixers: “Veel inwoners kampen met geldzorgen vanwege flink gestegen energiekosten. Ik vind het fijn dat wij nu onze inwoners kunnen helpen die het hard nodig hebben. Daarnaast helpen de Energiefixers niet alleen met het verminderen van de energiekosten. Soms zijn ze ook gewoon even een luisterend oor voor mensen, een spil in het web.”

Afspraak maken

Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op https://www.zevenaar.nl/energiefixers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio