8.6 C
De Bilt

Zwembad De Lubert nadert einde levensduur

Zwembad De Lubert in Groesbeek is inmiddels bijna 50 jaar oud en nadert het einde van zijn levensduur. Op de korte termijn verandert nog niets. Maar vanaf 1 januari 2026 mag het zwembad niet meer gebruikt worden. Het zwembad is nu -en ook na die datum- veilig. Maar er is vanaf 1 januari 2026 geen ruimte meer voor tijdelijke maatregelen om de veiligheid te behouden. Er moet een structurele oplossing komen. Welke mogelijke toekomstscenario’s er zijn en wat daar bij komt kijken, onderzoekt de gemeente de komende periode.

Zwembad De Lubert

De gemeente Berg en Dal heeft inmiddels de medewerkers en de reguliere gebruikers van zwembad De Lubert op de hoogte gebracht. En blijft dat doen, onder andere via bijeenkomsten. Voor hen, voor de andere gebruikers, geïnteresseerden en betrokkenen: op www.bergendal.nl/toekomstzwembad staat alle op dat moment beschikbare informatie.

Wethouder Erik Weijers: “Ik snap dat met name de gebruikers en medewerkers van het zwembad zich zorgen maken. Met de gemeenteraad gaan we deze maanden kijken welke toekomstmogelijkheden er zijn voor het zwembad. Daarbij kijken we zeker ook naar de wensen en belangen van de medewerkers en gebruikers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio