10.4 C
De Bilt

91e editie Concours Hippique Eext krijgt spectaculair flistbezoek van Patijn

Tijdens Concours Hippique Eext 2022 komen cultuur, paardensport en ontmoeting weer op een bijzondere manier samen. Met als spectaculaire afsluiter van het concours een flitsbezoek van Patijn op Pinkstermaandag. Op de maandag kan het publiek genieten van de springsport, tuigpaarden en tussendoor presenteert Patijn het internationale stuntteam van Josh Clemens.

Nationaal Concours Hippique

Het Nationaal Concours Hippique begint dit jaar op vrijdag 3 juni. Deze dag staat in het teken van de dressuur. ‘s Ochtends gaan de Z-rubrieken van start. Daarna is het de beurt aan de subtoppers. In de avond gaan verschillende soorten muziek en de hogere dressuurklasses hand in hand tijdens de kür op muziek. Publiek is van harte welkom.

Springers

Zaterdag 4 juni komen de springers aan bod. De klasses 1.10 t/m 1.35 meter worden verreden. In de avond van 20.30 tot 01.00 uur is iedereen welkom in de tent voor hét Pinksterfeest. Coverband All-Right en DJ Bernd Sloots zorgen voor lekkere deuntjes. De vereniging nodigt iedereen van harte uit om te komen feesten. De entree is gratis. Zondag 5 juni staat wederom in het teken van de springsport. De klasses 0.80 t/m 1.10 meter paarden zijn dan aan de beurt. In de middag worden de ponyklasses verreden.

Pinkstermaandag

De slotdag van het Concours Hippique, Pinkstermaandag, is het meest afwisselend en aantrekkelijk voor het publiek. De klasses 1.20 t/m 1.40 meter paarden verschijnen in de piste. De grote prijs van het 1.40 meter is maarliefst €500,-! De enveloppe met €500,- ligt klaar voor de snelste in de barrage. Tussendoor komen de tuigpaarden in piste.

Patijn

En zoals de titel verklapte, een flitsbezoek van Patijn met een spectaculaire show van het internationale stuntteam van Josh Clemens. Deze shows zijn om 14.40 uur en 15.45 uur. Het concours wordt afgesloten met een gezellige Afterparty in de tent met DJ Nico. Iedereen is welkom van 17.30 tot 21.30 uur, de entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio