10.2 C
De Bilt

Gemeente Aa en Hunze & Borger-Odoorn gezamenlijk host city NOC*NSF Nationale Sportweek 2023

Gieten – Gemeente Aa en Hunze en Borger-Odoorn zijn gezamenlijk host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023. De NOC*NSF Nationale Sportweek is van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september 2023. Het doel van de sportweek is om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren om te sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier en niveau.

Gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn

De NOC*NSF Nationale Sportweek maakt jaarlijks zichtbaar hoe iedereen kan genieten van sport en beweging. Door heel Nederland organiseren gemeenten, bedrijven, sportverenigingen, onderwijs en andere organisaties activiteiten om iedereen die wil sporten of bewegen hier kennis mee te laten maken. Gemeente Aa en Hunze en Borger-Odoorn zetten lokaal sport, bewegen en gezondheid éxtra in de schijnwerpers. Tien dagen lang zullen er samen met de inwoners en organisaties allerlei extra activiteiten georganiseerd worden in het kader van sport, bewegen en gezondheid.

Trots op rol als gastgemeente

Wethouders Ankie Huijing & Bas Luinge: “We zijn er trots op dat we gezamenlijk een week lang gastgemeente mogen zijn van de Nationale sportweek. Deze sport- en beweegweek zet onze gemeenten landelijk in de schijnwerpers. Het zorgt voor een geweldig nieuw sport en beweegaanbod en stimuleert samenwerking tussen organisaties in onze gemeenten. Wij vinden we het belangrijk dat iedereen kan meedoen en dat sport en bewegen nog toegankelijker wordt voor al onze inwoners. Aa en Hunze en Borger-Odoorn krijgen dankzij de sportweek de kans om te laten zien wat onze omgeving te bieden heeft op sportief gebied.”

De organisatie van de Nationale Sportweek wordt door de gemeente Aa en Hunze en Borger-Odoorn in samenwerking georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe en Sportdrenthe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio