10 C
De Bilt

Gemeente Aa en Hunze houdt crisisnoodopvanglocatie langer open

Gieten De gemeente Aa en Hunze verlengt de crisisnoodopvanglocatie in Gieten. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan het verzoek van het kabinet om opvanglocaties langer open te houden.

Gezinnen

De Biester zou in eerste instantie tot 1 april dit jaar openblijven. Staatssecretaris Van der Burg deed het verzoek om crisisnoodopvanglocaties langer open te houden in het Veiligheidsberaad van vorige week donderdag. De Biester is nu tot tenminste 31 oktober aanstaande beschikbaar voor crisisnoodopvang. In de opvanglocatie worden met name gezinnen opgevangen.

Veilige plek

Volgens burgemeester Anno Wietze Hiemstra neemt de gemeente met de verlenging zijn verantwoordelijkheid. Bovendien ziet burgemeester Hiemstra dat de locatie in Gieten goed functioneert: “Bewoners ervaren de plek als een warme, veilige plek. De kinderen, uit allerlei verschillende culturen, gaan ontzettend goed met elkaar om. We ervaren de contacten en samenwerking met de buurt bovendien als prettig. We hebben er vertrouwen in dat dit ook na verlenging zo zal blijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio