13.2 C
De Bilt

Actie met kortingskaartjes parkeren in Assen loopt tot en met 5 mei

Assen – De actie van de gemeente Assen om ondernemers in de gelegenheid te stellen kortingskaartjes voor de parkeergarages uit te geven aan hun klanten, loopt nog tot en met 5 mei. Twee maanden geleden startte het aanbod dat was bedoeld voor ondernemers die gebruik maakten van het click en collect systeem en winkelbezoek op afspraak. Zo’n 80 ondernemers hebben er een beroep op gedaan.

Click & Collect

De gemeenteraad nam in februari een motie aan waarin het college werd verzocht om klanten van ondernemers met click & collect het eerste half uur gratis parkeren aan te bieden om de winkeliers te helpen en te ondersteunen. Dit aanbod gold gedurende de periode dat de winkels vanwege de Corona-maatregelen gesloten of beperkt open waren.

Actie vervalt 5 mei

Nu de winkels onder voorwaarden vanaf 28 april weer normaal geopend mogen zijn vervalt de actie. In de komende week kunnen de ondernemers de kaartjes nog aanbieden aan klanten. De actie was een onderdeel van de Herstelagenda Economie en Werk, bedoeld om ondernemers die lijden onder de coronacrisis een steun in de rug te geven. Eerder besloot het college ruimte te bieden voor grotere terrassen en de uitgifte van horecavouchers om horecazaken zo coronaproof mogelijk te kunnen exploiteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio