20.3 C
De Bilt

Arbeidsmarkt toegankelijker dankzij ‘Vitaal Platteland’

Ruim twee jaar lang kunnen werkgevers, scholen en jongeren gebruik maken van speciale vouchers van het project ‘Vitaal Platteland’. De vouchers zijn een financiele tegemoetkoming aan scholing, begeleiding of aanpassing van de werkplek. De inzet van de vouchers heeft tot nu toe geleid tot 15 arbeidscontracten en 29 leerwerkovereenkomsten.

Vouchers 

Er zijn inmiddels 58 vouchers uitgereikt. Met behulp van deze subsidies is de arbeidsmarktpositie van jongeren uit het Praktijkonderwijs en VSO of laagopgeleide uitkeringsgerechtigden zonder startkwalificatie verbeterd.

Uitreiking leerwerkvouchers

Donderdag 21 december zijn drie ‘leerwerkvouchers’ uitgereikt. Angeline Niks, Enzo Roozen en Ruben Warmolts volgen alle drie een opleiding. Zij hebben uit handen van wethouder Mirjam Pauwels, bestuurlijk portefeuillehouder van het thema Jeugdwerkloosheid vanuit de arbeidsmarktregio Drenthe en gedeputeerde Cees Bijl van de Provincie Drenthe een leerwerkvoucher ontvangen.

Vakgerichte opleiding

Promens Care heeft Angeline Niks uit een Beroepsbegeleidende Leerweg-overeenkomst voor de duur van 2 jaar aangeboden om een opleiding in de zorg te volgen. Enzo Roozen en Ruben Warmolts worden door Terra Start opgeleid tot assistent hovenier. Zij krijgen iedere donderdag les op de unieke leslocatie in Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Ze krijgen er vakgerichte theorielessen en helpen met het groenonderhoud.

Brede samenwerking

De voucherregeling Vitaal Platteland is een samenwerking tussen de arbeidsmarktregio Drenthe, bestaande uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Drenthe, de Wolden, Hoogeveen, Aa en Hunze, het UWV en de Provincie Drenthe.

Tegemoetkoming via subsidie

De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten voor scholing, begeleiding of aanpassingen aan de werkplek. De leerwerkvoucher kan ingezet worden voor jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO), het praktijkonderwijs en de entreeopleiding. Er is ook een stap-naar-werkvoucher: die is speciaal voor uitkeringsgerechtigden zonder startkwalificatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio