11.5 C
De Bilt

Assen zet in op aanvullende ondersteuning

Inwoners, ondernemers en verenigingen in Assen die ondanks de koopkrachtmaatregelen van het kabinet toch in financiële problemen dreigen te komen, kunnen rekenen op hulp van de gemeente. Het college van B&W werkt aan een eigen aanvullend pakket van maatregelen om de gevolgen van de prijsstijgingen te beperken. Hoe dat er precies uit gaat zien, zal het college in de komende weken in samenspraak met de gemeenteraad uitwerken.

College Assen wil verder meedenken aan oplossingen

Het college is blij met de koopkrachtmaatregelen en het prijsplafond voor energie dat het kabinet op Prinsjesdag heeft aangekondigd. Eerder had het kabinet aangegeven dit jaar niets te kunnen doen. De gemeente Assen was deze zomer al begonnen met kleine maatregelen die nu worden uitgebreid. Daarbij denkt het college van B&W aan: uitstel van gemeentelijke lasten, verbreding van bijzondere bijstand en maatwerkondersteuning voor mensen die tussen wal en schip vallen.

Geen huurverhoging sportaccommodaties

Voor de zomer was al besloten om de huren van sportaccommodaties tot januari niet te verhogen. Ook nu kijkt het college nadrukkelijk naar de gemeentelijke belastingen en huur- en onderhoudscontracten voor gebouwen. Als deze kosten verhoogd worden naar het huidige prijspeil, zal dat voor veel sport- en buurtverenigingen niet meer op te brengen zijn.

Naast de zorgen over de financiële positie van veel inwoners en verenigingen, ziet het college ook kansen. Bijvoorbeeld voor het stimuleren van maatregelen voor het verduurzamen van huizen. Want betere isolatie leidt immers tot lagere maandelijkse energielasten. Ook kleine aanpassingen aan de woning helpen daarbij.

Dichtbij en Daadkrachtig

In het bestuursakkoord ‘Dichtbij en Daadkrachtig’ stelt het college de inwoner centraal en is het vergtoten van de bestaanszekerheid van de inwoners van Assen een belangrijk doel. Met dit initiatief probeert het college zoveel mogelijk te voorkomen dat Assenaren in de schulden en in de problemen komen. Dat kan resulteren in maatwerkoplossingen, waarbij het uitgangspunt is om te werken vanuit vertrouwen. Geen ingewikkelde procedures, maar toegankelijk en snel ingeregeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio