20 C
De Bilt

Assen op weg naar corona-proof binnenstad

Assen – Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen werkt met een anderhalve meter stappenplan aan een veilige en aangename binnenstad. Na de succesvolle proef met vier mobiele handenwas-units in de binnenstad, is het tijd voor de volgende stap van het anderhalve meter stappenplan: een bewustwordingscampagne. Op twee drukke locaties wordt met straatstickers en de inzet van gastdames aandacht gevraagd voor een veilig en aangenaam bezoek aan de binnenstad.

Goed signaal aan binnenstad

Hygiëne en afstand houden zijn belangrijke maatregelen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Met de mobiele handenwas-units leveren we een bijdrage aan extra hygiëne. De proef is succesvol afgerond, de units worden veel gebruikt. De lokale ondernemers zijn er erg blij mee. “Ik vind het een goed signaal dat je veilig de binnenstad in kunt komen. Het is een mooie eerste stap” geeft ondernemer Martin Speelman van Run2Day Assen aan.

Houd rechts in Assen
Houd rechts sticker – Afbeelding: © gemeente Assen

Bewustwordingscampagne Assen

Op zaterdag 16 mei start Vaart in Assen in de winkelstraat van Mercurius en de Oudestraat met een tweede proef: een bewustwordingscampagne met looprouteaanduiding. Er worden straatstickers geplaatst op de grond met houd rechts aan en geef elkaar ruimte. Ook worden gastdames ingezet om op een gastvrije manier voor bezoekers een veilig winkelbezoek te creëren.

Binnenstadregiseur

Binnenstadregisseur Kjeld Vosjan: “We merken dat het langzaam wat drukker wordt in de stad. Dat is natuurlijk goed voor de ondernemers in deze moeilijke tijden. Maar we moeten er met elkaar wel voor zorgen dat we voldoende afstand
houden en alle bezoekers op een aangename manier kunnen ontvangen. Met deze bewustwordingscampagne willen we loopstromen zoveel mogelijk scheiden en ruimte voor elkaar creëren. Ruimte hebben we in onze stad, laat dat nu eens goed van pas komen in deze tijd”.

Uitbreiding als het goed verloopt

“Als de bewustwordingscampagne goed wordt ontvangen, kijken we naar uitbreiding in tijd en locaties. Door de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland wordt vooruitlopend op de opening van de terrassen op 1 juni, samen met de gemeente Assen, gekeken naar extra terrasruimte. Dit zorgt, in combinatie met de heropening van culturele instellingen, voor meer bezoekers waar we blij mee zijn. Dan kijken we ook verder naar ruimte voor voetgangers, bijvoorbeeld door fiets- of autoverkeer anders te faciliteren, we onderzoeken momenteel de mogelijkheden samen met de gemeente”, aldus Kjeld Vosjan.

AssenGeeftRuimte #GeefElkaarRuimte #DenkOmElkaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio