19 C
De Bilt

Assen pakt flink uit met ‘Fashion Festival Assen’

Op zaterdag 1 april vindt het Fashion Festival Assen plaats! Tijdens dit eendaagse festival wordt de hele binnenstad omgetoverd tot the place to be voor fashion. De nieuwe collectie hangt in de winkels en bezoekers uit Assen en Drenthe kunnen volop passen, advies inwinnen en genieten van allerlei activiteiten.

Programma Fashion Festival Assen

Meer dan dertig modewinkels uit Assen maken zich klaar voor de professionele modeshows op het Koopmansplein. Op de catwalk zie je dames-, heren- en kinderkleding, jassen, tassen, schoenen en ondermode volgens de nieuwste fashiontrends terug. En alle outfits die je op de catwalk ziet hangen voor je klaar in de deelnemende winkels. De shows starten om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

De hele middag is er livemuziek en er staan allerlei mode- en beautyactiviteiten gepland zodat je je tussen de modeshows door lekker in de watten kunt laten leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe make-up look, persoonlijk kleur- en stijladvies of een eigen t-shirt ontwerpen voor de allerkleinste fashionista’s?

De hele binnenstad op z’n kop en gratis parkeren

Er wordt groot uitgepakt tijdens het festival. Van spektakel in de straten tot een grote catwalk en mode-activiteiten voor kinderen. Niet alleen de modewinkels doen mee aan het nieuwe festival; ook horecaondernemers doen mee en zorgen voor allerlei lekkers. Zo drink je op het Koopmansplein een lekkere coffee to go of blijf je plakken voor een ijsje van Demi Gelati. Lunchen naast de catwalk is ook geregeld: Plein 10 biedt een heerlijke lunchdeal aan. En wie helemaal uitgeteld is na al dat winkelen kan tegen het eind van de middag heerlijk borrelen op het horecaplein de Markt onder het genot van livemuziek.

Binnenstad

Projectleider Renate Westervaarder van binnenstadsorganisatie Vaart in Assen vertelt over het Fashion Festival: “Het is te gek dat er zo veel ondernemers mee doen aan het festival en wij er als binnenstadsorganisatie voor kunnen zorgen dat alle mooie plannen worden uitgevoerd. Een échte catwalk met professionele modellen, de nieuwste mode en de betrokkenheid van veel mode- en horecaondernemers. Dit festival is echt een aanwinst voor Assen. We verwachten dan ook veel publiek – niet alleen uit Assen. En we hebben er zelfs voor gezorgd dat iedereen tijdens het festival gratis kan parkeren in de parkeergarages in de binnenstad.”

Een nieuwe vorm

Eerder al hebben meerdere mode-events plaatsgevonden, in de vorm van een modeshow op het Koopmansplein en een online modeshow in DNK. “Bij modeondernemers merkten we veel enthousiasme voor een nieuwe editie en dus faciliteert Vaart in Assen dit jaar weer een mooi event,” vertelt binnenstadsregisseur Kjeld Vosjan. Na inventarisatie onder ondernemers gaf het merendeel aan enthousiast te worden van een mode festival in de binnenstad. Vandaar dat het mode-event dit jaar voor het eerst verschijnt in de vorm van het Fashion Festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio