8.6 C
De Bilt

Gemeenteraad Assen houdt rode schoenenactie op het koopmansplein tegen femicide

Op zaterdag 9 december vraagt de gemeenteraad van Assen met een rode schoenen actie op het Koopmansplein aandacht voor Femicide ( vrouwenmoord).

Rode schoenen actie

In het kader van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes heeft de gemeenteraad van Assen voor aankomende zaterdag 9 december samen met Zonta en Soroptomisten een rode schoenen actie opgezet. Door het neerzetten van rode schoenen, het internationale symbool van de strijd tegen de moord op vrouwen, vraagt de Asser gemeenteraad aandacht voor dit belangrijke en actuele thema.

Geweld tegen vrouwen

In Nederland worden er elk jaar meer dan 43 vrouwen vermoord. Naast de vele andere vrouwen en meisjes die  in hun dagelijks leven worden blootgesteld aan andere vormen van geweld. Een thema waar ook de gemeenteraad van Assen bewustwording en aandacht voor wil vragen. Daarom zijn er op 9 december tussen 14:00 en 15:30 uur raadsleden aanwezig op het koopmansplein om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Pamflet

Namens de gehele gemeenteraad zal er om 15:00 uur een pamflet worden aangeboden aan burgemeester Marco Out waarin zij vragen naar maatregelen om het geweld tegen vrouwen en femicide terug te dringen. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de overhandiging van het pamflet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio