14.7 C
De Bilt

Assen start met sport- en cultuurvoucher voor minima

Assen Minimaal een half jaar sporten of kosteloos naar het theater of een museum. Dat kan vanaf nu in Assen voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum loon. De gemeente Assen lanceert vandaag de Sport & Cultuur webshop www.meedoeninassen.nl. Hier kunnen inwoners (18+) met een minimum inkomen dit jaar voor een tegoed van €150,- kiezen uit een uitgebreid sport & cultuur aanbod. Het sport- en cultuurvoucher is onderdeel van de herstelagenda “Assen na Corona” die de raad in het najaar heeft vastgesteld.

Sport- en cultuurtegoed

Inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum, die op 1 januari 2022 bekend waren bij WPDA (Werkplein Drentsche Aa), ontvangen deze week een brief thuis met een uitnodiging zich voor het sport- en cultuurtegoed aan te melden. Andere inwoners die mogelijk in aanmerking komen voor deze regeling, kunnen het tegoed aanvragen via www.meedoeninassen.nl. Na aanmelding kan men kiezen uit een breed aanbod van verenigingen en organisaties op het gebied van sport en cultuur. Het aanbod groeit ook nog steeds. De bibliotheek in De Nieuwe Kolk biedt digitale ondersteuning bij het aanvragen van het sport- en cultuurtegoed.

“We gaan bekijken of deze vouchers kunnen helpen om meer mensen met een minimuminkomen deel te laten nemen aan sport, cultuur of sociaal maatschappelijke activiteiten.” zegt wethouder Jan Broekema (sociale zaken). “Op basis van de ervaring die we nu met deze vouchers opdoen, kunnen we bepalen of we hier een vervolg aan geven en op welke manier.”

Wethouder Bob Bergsma (sport & cultuur) vult aan: “Meedoen aan sport en culturele activiteiten is ontzettend belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Daarnaast is het voor de sport en cultuur verenigingen en organisaties een mooie manier om met nieuwe leden in contact te komen.”

Deelnemende partijen

Het aanbod van verenigingen en organisaties waar inwoners uit kunnen kiezen is zeer divers. Sport- en dansscholen, voetbalverenigingen, maar ook popkoren, de 4Mijl van Assen en cultuurorganisaties hebben zich al aangemeld en het aanbod groeit alleen maar. Verenigingen en organisaties die ook graag een aanbod willen delen, kunnen zich aanmelden via www.meedoeninassen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio