10.4 C
De Bilt

Gemeente Assen verlengt subsidieregelingen voor regenton, groen dak en afkoppelen regenwater

De subsidieregelingen voor duurzame maatregelen in Assen zijn een succes! Dat blijkt uit een evaluatie van de gemeente. De afgelopen twee jaar zijn ruim 950 regentonnen aangeschaft en konden 65 inwoners een groen dak aanleggen met behulp van de subsidie. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om de subsidieregelingen te verlengen tot en met 31 december 2024. Hiervoor is een bedrag van 230.000 euro beschikbaar gesteld.

Wethouder Ten Oever is blij dat inwoners de subsidieregelingen volop gebruiken: “Het is belangrijk dat we zuinig zijn op ons drinkwater en onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Uit de evaluatie blijkt dat de subsidie een extra stimulans is voor inwoners om daarvoor de eerste stap te zetten. Dat is voor ons een belangrijke reden om de regelingen te verlengen. Ik hoop dat nog veel inwoners hiervan gebruik gaan maken.”

Samenwerking met woningcorporaties en waterschappen

Ook woningcorporatie Actium en de waterschappen Hunze en Aa’s, Drents Overijsselse Delta en Noorderzijlvest zijn van plan om hun bijdrage met een jaar te verlengen. Daarmee wordt de subsidie voor inwoners nog aantrekkelijker. Zo kan een inwoner van Assen maximaal 25 euro korting krijgen op een regenton, waarvan 5 euro door het waterschap wordt betaald. Huurders van Actium krijgen van de woningcorporatie nog 20 euro extra subsidie.

De subsidieregelingen in Assen

De subsidieregelingen en subsidiebedragen blijven hetzelfde als de afgelopen twee jaar. Meer informatie over de regelingen en de bedragen is te vinden op de website van de gemeente Assen: www.assen.nl/subsidies-en-subsidieregelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio