15.7 C
De Bilt

Assen wil sport en cultuur voor iedereen toegankelijk maken

Een abonnement voor de sportschool in Assen, een lidmaatschap van de voetbalclub, lid worden van het zangkoor of kosteloos cultuur snuiven in de bioscoop, het theater of museum. Dat kan vanaf 1 mei in Assen voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau. Voor kinderen uit minimagezinnen was er altijd al het Jeugdfonds. Nu kunnen ook volwassen inwoners een vergoeding aanvragen voor het totale aanbod van sport en cultuur. De gemeente stelt hiervoor € 250.000 beschikbaar.

Sport en cultuurfonds in Assen

Deze regeling is een vervolg op de proef met sport- en cultuurvouchers van vorig jaar. Na evaluatie van die regeling is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Hierdoor kunnen inwoners van een breder aanbod aan sport en cultuur gebruik maken. “Door de samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur hebben onze inwoners meer keuze en is de regeling aantrekkelijker”, zegt wethouder Cor Staal.

“Ook is de aanvraagprocedure eenvoudiger geworden. Voor inwoner én voor aanbieder. Dit is tevens een mooie manier voor de sport- en cultuurverenigingen en organisaties in de gemeente om met nieuwe leden in contact te komen.”

Vergoedingen contributie of abonnementsgeld

Voor de vergoeding van contributie of abonnementsgeld en de vergoeding van bioscoop-, theater- of museumkaartjes kunnen inwoners contact opnemen met de buurtteams van Vaart Welzijn in de wijken. Zij dienen een aanvraag in bij het fonds voor Sport & Cultuur. Na deze aanmelding handelt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur de aanvraag verder af. Op de webpagina staan alle mogelijkheden op een rij.

Gemeente en Vaart Welzijn zullen het Sport en cultuurfonds actief onder de aandacht brengen van inwoners met een laag inkomen en aanbieders van sport en cultuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio