1.7 C
De Bilt

Assense jongeren ‘swipen’ mee over energie

Assen – Hoe kunnen we energie besparen? En op welke manieren kunnen we duurzame energie opwekken? Het zijn vragen die aan bod komen in de nieuwe energievisie van de gemeente Assen. De komende maanden denken inwoners, ondernemers en instellingen op verschillende manieren mee over deze nieuwe visie. Jongeren kunnen hun mening geven via de online tool Swipocratie. Daarin vragen we wat ze nu al doen en hoe ze de toekomst zien. Maandag 7 december start de gemeente een online campagne om jongeren hiervoor uit te nodigen.

Wethouder Dekker: “We willen jongeren graag actief betrekken bij de nieuwe energievisie. Het gaat om hun toekomst. Met swipocratie hebben we een leuke manier gevonden om ze mee te laten denken over een aantal onderwerpen.” Iedereen uit Assen tussen de 14 en 20 jaar kan meedoen op assen.swipocratie.nl. Door te swipen kunnen ze aangeven hoe ze denken over de energietransitie en wat zij zelf kunnen en willen doen.

Jongeren en energie

Jongeren hebben zelf meegedacht bij het opstellen van de vragen en de campagne. “Het is belangrijk om hier over mee te denken. Er worden nu keuzes gemaakt, die voor onze toekomst belangrijk zijn. Dit is hét moment dat we onze mening kunnen geven,” vertelt Stijn van jongerenorganisatie New Wave. “Ik hoop dat veel jongeren mee doen”.

Na het swipen kunnen deelnemers zich opgeven voor een (online) bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze in discussie over de swiperesultaten en de maatregelen die nodig zijn. Volgend jaar zet de gemeente de tool nog eens in om een aantal keuzes voor te leggen aan jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio