14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Assense scholieren leren veilig E-biken

Assen De E-bike wordt steeds populairder onder jongeren. Vanwege de snelheid brengt de e-bike meer risico’s met zich mee. Want hoe fiets je nu veilig of reageer je als iemand jou inhaalt met een
e-bike? Middelbare scholen in Assen worden in opdracht van gemeente Assen bezocht met een
e-bike parcours om jongeren hiervan bewust te maken.

Parcours afleggen

Het campagneteam van Responsible Young Drivers brengt dit voorjaar een bezoek aan de  middelbare scholen, zoals Dr. Nassau ISK, Pro Assen en Dr. Nassau Quintus met hun e-bike parcours. Scholieren nemen plaats op een e-bike en leggen vervolgens een behendigheids- en snelheidsparcours af. Leerlingen leren hierdoor op een  laagdrempelige manier goed omgaan met de hogere snelheid én leren de risico’s die daar het gevolg van zijn goed inschatten. Na afloop voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met de scholieren.

Assense scholieren leren veilig E-biken. Foto: gemeente Assen

Assen op weg

Onder de naam Assen op weg werkt de gemeente samen aan een tal van activiteiten en werkzaamheden dat bereikbaarheid en vervoer binnen onze regio schoner, gezonder, veiliger en socialer maakt. Binnen het programma gebeurt van alles. Fietsroutes worden verbeterd of nieuw aangelegd, kruispunten veiliger gemaakt en laadpalen voor elektrische auto’s worden geplaatst. Ook doen we mee aan Drenthe reist duurzaam en campagnes, zoals Doortrappen oftewel fietsen tot je 100ste. We maken mensen onder andere in samenwerking met fietsenmakers en scholen bewust van de snelheid van e-bikes én hebben we ondertussen elektrische deelscooters 24 uur per dag beschikbaar.

Assense scholieren leren veilig E-biken. Foto: gemeente Assen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio