15 C
De Bilt

Asser binnenstad zoekt kunstenaar sculptuur Sprezzatura

Assen – Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen is op zoek naar een kunstenaar die een ontwerp kan maken voor een sculptuur op de Kop van de Vaart. Het kunstwerk moet de verbeelding zijn van ‘Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910)’, de nieuwe tentoonstelling die vanaf 2 juni te zien is in het Drents Museum.

Sprezzatura zichtbaar maken

Vaart in Assen wil gedurende de tentoonstellingsperiode de binnenstad in Italiaanse sferen brengen en de tentoonstelling in de stad zichtbaar laten zijn. Letterlijk en figuurlijk, door city dressing en door een brede, sterke en aantrekkelijke programmering van Italiaanse activiteiten.

Sculptuur

Gelijktijdig met de publieksopening van de tentoonstelling op zondag 2 juni wordt een beeld/sculptuur onthuld aan de Kop van de Vaart, dat daar tot begin november blijft staan. De feestelijke onthulling van het kunstobject is gratis toegankelijk voor iedereen en luidt de opening van de tentoonstelling voor het publiek in.

Vaart in Assen roept kunstenaars in Noord-Nederland op een ontwerp te maken voor een beeld/sculptuur. Zij kunnen hun ontwerp inclusief begroting tot 11 maart 2019 indienen bij info@vaartinassen.nl. Meer informatie over deze oproep is te vinden op www.vaartinassen.nl

Sprezzatura

Deze zomer staat het Drents Museum in het teken van de ongekende schoonheid en kwaliteit van de 19de eeuwse Italiaanse schilderkunst. Van 2 juni tot en met 3 november 2019 komen voor de tentoonstelling ‘Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910)’ meer dan 70 schilderijen van 40 Italiaanse kunstenaars naar Assen. De kunstwerken, van Italiaanse meesters als Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini en Giacomo Favretto, zijn voornamelijk afkomstig uit prominente Italiaanse museale collecties. Een groot deel is nog niet eerder in Nederland te zien geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio