3.2 C
De Bilt

Asser Energieloket groeit!

De gemeente Assen opent vier nieuwe Asser Energieloketten. De deuren openen vanaf maandag 19 februari in De Schulp in Assen-Oost, MFA Kloosterveste in Kloosterveen, het Markehuus in Peelo en in het Duurzaamheidscentrum Assen. In het najaar van 2023 is het eerste loket geopend in BIC De Lariks. Met deze uitbreiding zijn er nu vijf loketten in verschillende wijken in Assen.

Inwoners kunnen bij het Asser Energieloket terecht voor gratis advies en informatie over isolatie, zelf energie opwekken of duurzaam verwarmen, maar ook over subsidies en financiering. Zo kunnen ze de beste keuzes maken voor hun eigen woning. Dit verlaagt de energierekening en verhoogt het woonplezier.

Waar en wanneer is het Energieloket?

Ieder loket is één dag in de week geopend. De overige loketten zijn dan gesloten. In de ochtend is het loket geopend van 9.00 uur tot 13.00 uur. Vanaf 13.00 uur kunnen inwoners op afspraak terecht. Inwoners hoeven niet persé naar het loket in hun wijk, als een ander moment beter uitkomt, kunnen ze ook naar een ander loket. Een afspraak maken voor een gesprek thuis is ook mogelijk.

DagLocatieAdresVoor de wijk(en)
MaandagDe SchulpBuizerdstraat 10Assen-Oost
DinsdagBIC LariksDingspelstraat 2Lariks, Pittelo en Noorderpark
WoensdagMFA KloostervesteVesteplein 5Kloosterveen
DonderdagMarkehuusScharmbarg 35Peelo, Marsdijk en Noorderpark
VrijdagDuurzaamheidscentrumBosrand 2Centrum en Assen-West

“Met de Asser Energieloketten bieden we onze inwoners de ondersteuning die zij nodig hebben als het gaat om het energiezuinig maken van hun woning”, zegt wethouder Martin Rasker. “Dit is heel persoonlijk; de één heeft genoeg aan basisinformatie, terwijl de ander behoefte heeft aan vergaand advies. Een derde heeft misschien hulp nodig bij het aanvragen van subsidies. Met de nieuwe loketten kunnen we nog meer inwoners helpen of uitdagen in het verduurzamen van hun woning.”   

Het Asser Energieloket is een initiatief van gemeente Assen, Vaart Welzijn en Actium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio