20.3 C
De Bilt

Auto brand volledig uit mede vanwege tekort brandweervrijwilligers in Assen

Assen – Een auto aan de Lindelaan in Assen is afgelopen nacht volledig uitgebrand. Hoewel de oorzaak van de brand nog onbekend is, voelt het voor de brandweervrijwilligers in Assen ook erg wrang aan. Vanwege het enorme tekort aan brandweervrijwilligers is er in Assen geen bezetting voor de nachtdienst meer mogelijk. Daarom moest de brandweer uit Rolde komen om het reeds uitgebrande voertuig te blussen.

Brandweervrijwilligers enorm hard nodig

Hoewel erg geen gewonden zijn gevallen en het voor het verloren gegane voertuig waarschijnlijk een verzekeringskwestie is, blijft het voor alle dienstdoende brandweermensen frustrerend dat er nauwelijks meer vrijwilligers te vinden zijn. Hierdoor is nachtbezetting in een stad als Assen niet meer mogelijk en dat lijkt onbestaanbaar.

uc?id=1WzzpTebDyqfzqrhd8b lEw jbm1m888Q
Foto: © Perry Brouwers-Regio Online

Gelukkig was het nu ‘maar’ een auto

De brandweer uit Rolde moest bijna 7 kilometer rijden, een rit van krap 10 minuten. Maar ook daar moesten de vrijwilligers eerst naar de kazerne komen. Zo kan er dus kostbare tijd verloren gaan. In dit geval ging het “slechts” om een auto, maar bij een brand waarbij personen betrokken zijn, of een ernstig ongeval telt toch echt iedere seconde.

Foto: © Perry Brouwers-Regio Online

Oproep om u vooral toch aan te melden

Zowel de brandweer in Assen en Rolde, doen alle korpsen van de vrijwillige brandweer een dringende oproep aan inwoners, zowel mannen als vrouwen, zich aan te melden als vrijwilliger. Het is zeer nuttig en vaak dankbaar werk. Soms ook zwaar, maar met een hechte onderlinge band.

Kijk op https://www.vrd.nl/brandweer/word-vrijwilliger/ voor meer informatie en je aan te melden.

thumbnail?id=1pFhL1j0cvvZ Pf9aUaAAVDlHuxP UzDN&sz=w1024
Foto: © Perry Brouwers-Regio Online
thumbnail?id=1sWk agZfV9ItYRB8O3794Bt2y8IHZmSk&sz=w1024
Foto: © Perry Brouwers-Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio