15 C
De Bilt

Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor binnenstad Assen heeft voldoende draagvlak

In de binnenstad van Assen hebben vastgoedeigenaren en ondernemers positief gestemd voor de komst van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in de binnenstad. Van 2 tot en met 19 januari konden bijna alle 650 eigenaren en ondernemers hun stem voor of tegen dit plan uitbrengen. Het was spannend, maar een meerderheid heeft voor gestemd en hiermee is de BIZ voor de komende vijf jaar een feit.

BIZ voor binnenstad

Vaart in Assen voorzitter Arjan van Bekkum is blij met de positieve uitslag: “We hebben met alle horeca, cultuur, retail en vastgoedondernemers het afgelopen jaar samen dit BIZ-plan gemaakt. Het is heel mooi om te zien dat het nu in meerderheid ook op draagvlak kan rekenen, ondanks dat er ook kritiek is op het functioneren van de gemeente. We doen als Vaart in Assen dan toch de goede dingen en dat kan op steun rekenen. De BIZ geeft ons dan ook een stabiele financiële basis en is voor ons een middel voor de komende vijf jaar om verder aan de stad te bouwen”.

Draagvlakmeting

Wethouder Bert Jan ten Oever ziet de uitkomst van de draagvlakmeting als een mooie opsteker voor heel Assen: “De ondernemers en eigenaren in de binnenstad laten hiermee zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en bereid zijn via deze vrijwillig gekozen belasting bij te dragen aan het versterken van de stad. Dat kan Assen alleen maar mooier maken.”

Vaart in Assen

Een BIZ is een specifieke belasting die bij vastgoedeigenaren en ondernemers in een afgebakend gebied kan worden geheven. Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen heeft namens de binnenstad hiervoor een BIZ-plan gemaakt. Het plan behelst evenementen, acties, aankleding, communicatie en meer samenwerking op ruimtelijke projecten, met als doel de binnenstad verder te versterken en zoveel mogelijk bezoekers naar het gebied te trekken.

Met de bijdrage van eigenaren en ondernemers kan, samen met de cofinanciering van de gemeente, dit plan worden uitgevoerd. De BIZ gaat in per 1 januari 2023 en betekent dat eigenaren en gebruikers tussen de €200,- en €400,- per pand per jaar bijdragen aan de aanpak van de binnenstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio