10 C
De Bilt

Beheer natuurgebied: omwonenden nemen heft in eigen hand

Tynaarlo – Wethouder René Kraaijenbrink van de gemeente Tynaarlo, draagt donderdag 15 juli om 17.00 uur circa 21 hectare natuurgebied van de Ecozone Zuid in Ter Borch (Eelderwolde) symbolisch over aan de groep aanwonenden die het gebied samen hebben gekocht.

Stichting Natuurbehoud Ecozone Eelderwolde

De omwonenden hebben zich voor de aankoop in de stichting Natuurbehoud Ecozone Eelderwolde verenigd omdat ze zich nauw bij het natuurgebied betrokken voelen en het graag goed willen onderhouden.
De Ecozone Zuid is ontwikkeld als natuurcompensatie voor de woonwijk Ter Borch en is tevens de verbinding tussen natuurgebied de Onlanden en het Paterswoldsemeergebied. Het bezit en beheer van natuurgebieden is echter geen kerntaak van de gemeente.

Natuurgebied voor eigenaar met respect voor natuur

Bovendien is de beheerovereenkomst van de gemeente met Natuurmonumenten begin dit jaar afgelopen. Reden voor verkoop van de grond. “Maar alleen aan een eigenaar die er met respect mee om zal gaan,” zegt Wethouder René Kraaijenbrink met klem. “Dat zit nu wel goed, want we hebben alle vertrouwen in de groep van omwonenden. Ik heb ook veel respect en waardering in de mensen daarvan. Ze praten niet alleen, maar nemen ook hun verantwoordelijkheid! Werkelijk heel goed. Chapeau!”

Symbolische overdracht

De symbolische overdracht is donderdag om 17.00 uur tussen de Groningerweg 76 en de vaarweg vanuit de wijk Ter Borch te Eelderwolde, nabij de sluis. De notariële overdracht is gepland op 16 juli aanstaande.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio