15 C
De Bilt

Belgische & Drentse winnaars bij ploegentijdrit Red Bull Kop over Kop

Roden – Het Belgische wielrenteam Shifting Gears heeft de vierde editie van de ploegentijdrit Red Bull Kop over Kop gewonnen. De vijf wielrenners reden het 100 kilometer afgesloten parcours met start en finish in Roden (Drenthe) met een gemiddelde snelheid van 47,2 km/u. Daarmee waren ze de snelste van in totaal ruim 150 teams. Bij de dames bleef de winst in eigen provincie. Team Drenthe won de ploegentijdrit met een gemiddelde snelheid van 40,5 km/u.

team Shifting Gears

Team Shifting Gears, de ploeg met als kopman West-Vlaams kampioen tijdrijden Filip Speybrouck, reden ruim 2 km/u harder dan de winnende tijd van vorig jaar. Jean Pascale, die de rol van klimmer vervulde, was blij na afloop: “We hadden een zeer sterke ploeg vandaag. Op momenten was onze volgorde een beetje zoek, maar we haalden meerdere teams in en toen wisten we dat het goed ging. Vorig jaar waren we 3e, toen met Team CT The Bananas. Dit jaar met Team Shifting Gears hebben we echt hard gefietst en het was prachtig. Het is onze seizoensafsluiter en we hadden dit niet durven dromen.”

ploegentijdrit
© Red Bull kop over kop

Red Bull Kop over Kop

Red Bull Kop over Kop is een 100 km ploegentijdrit, waarbij een team bestaat uit vijf renners. De kopman start alleen en gedurende de race komen er steeds ploeggenoten bij. Het is een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Onder de deelnemende teams reden dit jaar ook een aantal oud prof renners mee waaronder Gert Jacobs, Rob Harmeling en Kenny van Hummel. En ook triatlete Rachel Klamer fietste mee als “Meesterknecht” in het team van de Red Bull Athlete Challenge.

100 kilometer door Drenthe en Friesland

In het centrum van Roden vertrokken de kopmannen alleen voor de eerste 20km. In Wijnjewoude stonden de Stoempers te wachten om aan te haken. Na zo’n 40km voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In het dorp Een werden de teams van nieuwe energie voorzien door de Meesterknechten. Uiteindelijk maakten in Zeijen de sprinters bij het 75km punt de teams compleet.

ploegentijdrit
©Red Bull kop over kop

In totaal namen ruim 800 amateurrenners deel aan de tactische ploegentijdrit. Bij de dames won team Drenthe in een tijd van 2:29:15 en een gemiddelde snelheid van 40,5 km/u.

Top 3 mannen:

  1. Team Shifting gears – 47,2 km/u
  2. District Noord – 46,9 km/u
  3. Star cycling team Princenhage – 46,8 km/u
ploegentijdrit
©Red Bull kop over kop

Top 3 vrouwen:

  1. Team Drenthe – 40,5 km/u
  2. Orca dames – 38,9 km/u
  3. Ladies first – 38,9 km/u
ploegentijdrit
© Red Bull kop over kop

Een volledig overzicht van de uitslagen is te zien op www.redbull.nl/kopoverkop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio