7 C
De Bilt

Bestuursakkoord en college Midden-Drenthe gepresenteerd

Vanmiddag presenteerde de nieuwe coalitie het bestuursakkoord en de drie wethouders. Gemeentebelangen BBBondgenoot, PvdA, CDA en GroenLinks gaan de komende vier jaar het college van b en w van Midden-Drenthe vormen. Nieuw in het college is wethouder Rico Schans. Hij neemt namens Gemeentebelangen BBB onder meer de portefeuilles Dienstverlening, Dorpen en wijken en Sport en bewegen onder zijn hoede. Dennis Bouwman blijft voor de PvdA wethouder en is dat de komende jaren ook namens GroenLinks. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor Wonen, Financiën en het Sociale Domein. Jan Schipper, die ook in het vorige college al voor het CDA wethouder was, gaat zich onder meer bezighouden met Duurzaamheid, Verkeer, Inkomen en Economie.

Bestuursakkoord en participatie

De onderhandelaars namens de vier partijen tekenden het bestuursakkoord. Jannes Kerssies fractievoorzitter van Gemeentebelangen BBB benadrukte dat het raadsprogramma de basis is voor dit akkoord. “We hebben met alle partijen in de raad een programma gemaakt voor de komende vier jaar. Belangrijk onderdeel daarvan is de samenwerking met elkaar én met onze inwoners. Participatie is de rode draad van dit akkoord”

Wonen

Ook de andere onderhandelaars zijn trots op de brede samenwerking. Tineke Posthoorn, die namens de PvdA aan tafel zat, is blij met de afspraken die gemaakt zijn over wonen. “We gaan in de komende jaren voortvarend aan de slag om in Midden-Drenthe naar behoefte te bouwen. Tot 2030 hebben we de ambitie om 4000 woningen te gaan bouwen. Daarbij houden we rekening met de ontwikkelingen en wensen in de dorpen en met alle verschillende doelgroepen.”

Dienstverlening

Verdere verbetering van de dienstverlening is een belangrijk onderwerp in het akkoord. Ria Beukema van het CDA: “Voor alle partijen is goede dienstverlening aan onze inwoners een uitgangspunt. Het college krijgt de opdracht om te werken aan een goede basis in de organisatie die nodig is voor optimale dienstverlening. Inwoners moeten merken dat de gemeente haar afspraken nakomt en doet wat ze zegt.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft een nadrukkelijke plek gekregen in het bestuursakkoord. “Daar zijn we als GroenLinks natuurlijk blij mee”, aldus fractievoorzitter Rudie Weima. “We gaan de komende vier jaar inzetten om minder afval, meer biodiversiteit en klimaatadaptatie. De gemeente moet daarin wat ons betreft het goede voorbeeld geven.”

Raadsvergadering

In de raadsvergadering van 16 juni worden de beoogd wethouders voorgedragen in de gemeenteraad. Tijdens deze vergadering wordt ook het bestuursakkoord besproken en biedt de gemeenteraad het raadsprogramma aan, aan de voorzitter van de raad.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio