15.7 C
De Bilt

Veel activiteiten in binnenstad Assen met Koningsdag en koopzondag

Op woensdag 27 april viert Assen Koningsdag met een compleet familie festival. Met een vrolijke vrijmarkt door de binnenstad, een familie festival op het Koopmansplein en een Do It Yourself park in de Gouverneurstuin, kleurt de binnenstad van Assen oranje. Het belooft een feestelijke dag te worden met livemuziek, lokale artiesten, kunstzinnige creaties, springkussens, spellen en meer.

Koopmansplein: Familie Feest

Gezelligheid, livemuziek, eten, drinken, chillen en spelen; dat is het Koopmansplein tijdens Koningsdag. Muziek van lokale artiesten en optredens van lokale dansscholen. Voor de kinderen vind je er de hunebeddenspeeltuin, springkussens en OudHollandse spellen.

Gouverneurstuin: DIY Park

Op zoek naar creativiteit of kunstzinnige creaties? Dan kun je in de Gouverneurstuin terecht. Hier maken we dit jaar ruimte voor een DIY Park, waar inwoners van Drenthe zelfgemaakte spullen, eten, spellen en straat acts verkopen of tentoonstellen. Denk aan schilderijen, levende standbeelden of versierde cup cakes. Ook is er een open podium, waar jong talent zich muzikaal kan laten horen. De hekken van de tuin zijn vanaf 8:00 uur open. Wil jij optreden? Aanmelden voor het Open Podium kan door een mailtje te sturen naar: Koningsdagassen2022@gmail.com.

De Triade/Ceresplein: Circusplein

Altijd al op het koord willen staan, jongleren, radslagen maken of andere circuskunstjes willen leren? De artiesten van Jeugdcircus Bombari leren het je maar al te graag op het circusplein bij de Triade. Geniet van de acts, workshops en artiesten.

De vrijmarkt

Traditiegetrouw vind je ook dit jaar weer een vrijmarkt, verspreid door de hele binnenstad. Verkoop je oude boeken, speelgoed, spellen en kleding of ga zelf opzoek naar iets bijzonders. Kijk op https://ditisassen.nl/koningsdag-familiedag/ voor de kaart waar de vrijmarkt plaatsvindt en de geldende regels.

Koopzondag 24 april: Pups van Mannes Oranjespelen

En ook aanstaande (koop)zondag staat al in het teken van oranje in de binnenstad. Kinderen hebben dan de mogelijkheid om de kinderspeelroute ‘Pups van Mannes Oranjespelen’ te lopen. Deze route loopt door de hele stad en kent een finish met muziek, licht en een klein prijsje voor de kinderen die alle pups van Mannes gevonden hebben. Ook is er de Tuttemien schminkstand, het OudHollandse spelletjes parcours en is er een springkussen. En er zijn gratis oranje suikerspinnen te krijgen. Al deze activiteiten zijn op het Koopmansplein te vinden van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio