13.3 C
De Bilt

Buurthuuske Klazienaveen maakt een doorstart

Klazinaveen – Op 24 maart 2020 zijn stichting Buurtsupport Emmen en Buurtsupport B.V. in staat van faillissement verklaard. Onderdeel van de activiteiten van Buurtsupport was het exploiteren van de kringloopwinkel “het Buurthuuske” te Klazienaveen.

Doorstart per 1 juni

Vandaag is officieel bekend geworden dat het Buurthuuske een doorstart gaat maken vanaf 1 juni 2020. Hierover zijn inmiddels afspraken gemaakt tussen de curator en de door werknemers van het Buurhuuske opgerichte stichting: “Stichting Het Buurthuuske”. Dit is goed nieuws voor Klazienaveen en omgeving. Bij het Buurthuuske vind je verrassende tweedehands artikelen: fleurige kleding, comfortabele meubels, praktische huishoudelijke artikelen en interessante boeken.

Het Buurthuuske

Het Buurthuuske is een kringloopwinkel met een sociale doelstelling. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier een re-integratie-traject volgen. Vanuit leerwerkbedrijf Menso zijn er momenteel zo’n 25 deelnemers ondergebracht die de mogelijkheid krijgen allerlei nieuwe werknemersvaardigheden op te doen in een fysieke werkomgeving. Menso is dan ook content dat deze werkontwikkelplekken behouden blijven.

Ook sociale ontmoetingsplek

Naast dat het een kringloopwinkel is, is het ook een belangrijke sociale ontmoetingsplek voor ouderen uit de omgeving. Dat dit behouden blijft is ook voor hen heel goed nieuws. Ook wordt een stukje werkgelegenheid behouden. Drie werknemers van Buurtsupport treden in dienst van de nieuwe stichting. Doelstelling is om vanuit de nieuwe stichting nog extra activiteiten te gaan verrichten en een samenwerkingsverband aan te gaan met Staatsbosbeheer om ten behoeve van deze instantie werkzaamheden te gaan verrichten.

Afspraken met curator

Met de curator is ook afgesproken dat de nieuwe stichting de curator dit jaar zal assisteren bij het onderhouden van de paden van de volkstuincomplexen “De Horst” (gelegen langs de Vleerackers te Emmen), “Naber-Langgraf” (gelegen langs Noordeind te Emmen) en ”Lijsterveld”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio