20.3 C
De Bilt

Culturele Monumentendag Aa en Hunze

Gieten – Het culturele seizoen in Aa en Hunze start op zaterdag 9 september met de Culturele Monumentendag. De Culturele dag is een combinatie van de landelijke Open dag en de Drentse Uitdag. Belangstellenden kunnen tijdens deze dag 19 monumenten gratis bezoeken en op verschillende plekken is er een cultureel programma. Om 10.00 uur wordt de dag officieel geopend door wethouders Ivo Berghuis en Kiena ten Brink bij Molen de Juffer in Gasselternijveen.

Opening van de monumentendag

Wethouder Ivo Berghuis ontvangt van de Historische Vereniging der gemeente Gasselte het eerste exemplaar van de nieuwe wandelroute met belevingspunten door Gasselternijveen. Wethouder Kiena ten Brink geeft het officiële culturele startschot voor het Volwassenfonds Sport en Cultuur. Volkszang Gasselternijveen verzorgt een optreden tijdens opening van de Culturele Monumentendag. Belangstellenden zijn welkom bij Molen de Juffer in Gasselternijveen. Het programma start om 10.00 uur.

Beleef het monument!

In totaal 19 monumenten verspreid over de gemeente openen de deuren voor bezoekers. Tussen 10.00 – 17.00 uur kunnen bezoekers kerken, molens, oude boerderijen en musea bezichtigen. De eigenaren vertellen de geschiedenis van hun monument. Een overzicht van de monumenten is te vinden op www.aaenhunze.nl/openmonumentendag

Cultureel programma

Bijna alle deelnemende monumenten bieden ook een cultureel programma. Bezoekers kunnen gedurende de dag genieten van exposities, zang, muziek of deelnemen aan workshops. De culturele deelnemers zijn allemaal afkomstig uit Aa en Hunze. Het volledige programma is te vinden op www.aaenhunze.nl/openmonumentendag en in de Schakel van 6 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio