15.7 C
De Bilt

Dak- en thuislozenopvang Assen in de winter dag en nacht open

De dak- en thuislozenopvang in Assen is tijdens de komende winterperiode 24 uur per dag geopend, zeven dagen per week. De opvang aan de Havenkade, biedt vanaf 1 november tot 1 april dag en nacht opvang aan dak- en thuislozen. De opvang is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om zelf in een alternatief te voorzien.

Wethouder Jan Broekema: “Wanneer de ander je ziet als mens en je serieus neemt, doet dat iets met je. Daarom bieden we in Assen in elk geval gedurende de koude wintermaanden zowel ‘s nachts als overdag een plek voor dak- en thuislozen”. De maatschappelijke opvang wordt verzorgd door het Leger des Heils en WerkPro.

Dak- en thuislozenopvang dag en nacht open in winter

Sinds de uitbraak van Corona in 2020 is de nachtopvang tijdens de periodes van lockdown en in de wintermaanden 24/7 opengesteld. Uit onderzoek is gebleken dat mensen, hoop en perspectief kregen en tot rust kwamen*.
De opvang is nu zowel doordeweeks als in het weekend overdag bereikbaar tijdens de wintermaanden. In het voorjaar van 2023 bekijkt de gemeente Assen hoe de dak- en thuislozenopvang er in de komende tijd uit zal zien. Dak- en thuislozen die gebruik willen maken van de winteropvang kunnen zich melden bij de Havenkade.

* RIVM, gedragswetenschappelijk onderzoek Covid-19, 2 juli 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio