13.2 C
De Bilt

Dirk Hendrikse en Vaart Welzijn: mooie samenwerking in Assen!

Assen – Dirk Hendrikse is een man met een missie. De voormalig Utrechtenaar heeft een bewogen leven achter de rug met periodes van grote armoede. Als geen ander kent hij de problemen waar mensen tegenaan lopen die het financieel heel moeilijk hebben. Het niet aan kunnen schaffen van een computer is één van die problemen en met dat gegeven is computerfanaat Dirk aan de slag gegaan.

Dirk Hendrikse en Vaart Welzijn

Hij zocht contact met het buurteam van Vaart Welzijn en ontvouwde daar zijn plannen om gratis computers te willen verzorgen voor Assenaren die hier zelf niet de middelen voor hebben. Bij Vaart Welzijn waren ze enthousiast, in de buurtteams kennen ze immers de buurtbewoners die hier zeer veel baat bij zouden hebben. Vaart Welzijn hielp Dirk met het opzetten van Assen Digitaal en inmiddels is er een enthousiaste groep vrijwilligers betrokken bij dit prachtige initiatief!

uc?id=1OqSQuCLbOYOejci whUJkkdFvsbInL0k
links: Dirk Hendrikse ( Assen Digitaal), Jeroen Schut (conciërge Terra Assen) – Foto: Vaart Welzijn Assen

Jeroen Schut, conciërge Terra Assen

Om computers te kunnen verstrekken aan Assenaren moeten er natuurlijk ook bronnen aangeboord worden van organisaties die computers willen doneren. Hiervoor plaatste Dirk een oproep op facebook waar Jeroen Schut, conciërge van Terra Assen op reageerde. Als maatschappelijk betrokken “groene” organisatie voor de regio, draagt Terra verantwoord hergebruik van apparatuur een warm hart toe.

Dus informeerde Jeroen bij de ICT medewerker van Terra Assen, Ibrahim Mohamed, die wist te melden dat er maar liefst 27 desk tops overcompleet/ afgeschreven waren en dat ze die graag wilden doneren! Al deze computers mochten opgehaald worden bij Terra Assen en moeten nu helemaal leeggemaakt en klaargemaakt worden voor hun tweede leven bij een inwoner van Assen.

Alétho helpt met schonen pc’s

Een flinke klus voor de vrijwilligers van Assen Digitaal. Niet alleen was het een hoop werk, maar ook de opslag van de apparaten zorgde voor wat hoofdbrekens. Maar niet voor Dirk. Want hij zocht verder. En zo kwam hij in contact met Alétho, een organisatie voor ICT dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook Alétho was enthousiast en wilde graag meewerken. De deelnemers van Alétho kijken de computers nu helemaal na en gaan ze opnieuw installeren!

Prachtig staaltje samenwerking

Al met al, een prachtig staaltje samenwerking van verschillende organisaties en vrijwilligers in Assen! En natuurlijk stopt het hier niet! Assen Digitaal is afhankelijk van wat organisaties, bedrijven en particulieren willen en kunnen  doneren. En hiervoor vragen wij dus uw steun. Wilt u ook doneren, dan kunt u contact zoeken met Assen Digitaal op facebook of contact zoeken met één van de buurteams van Vaart Welzijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio