15.8 C
De Bilt

Droombeeld voor ‘t Stroomdalgebied in Beilen vastgelegd

Beilen – Het Stroomdal gebied in Beilen moet een plek worden met een groen en veilig woon- leer,leef- en speelklimaat. Toegankelijk voor iedereen en passend in de omgeving.

Stroomdal

De gemeente, de beide schoolbesturen, Woonservice en Stichting Dierenweide ’t Stroomdal hebben dit droombeeld met elkaar vastgelegd in een ‘dromenvanger’. En daarmee is weer een belangrijk stap gezet in de herontwikkeling van het gebied.

Startpunt om samen met het gebied aan de slag te gaan

Wethouders Dennis Bouwman en Erjen Derks willen samen met alle betrokken partijen plannen ontwikkelen voor een nieuw schoolgebouw voor de beide kindcentra van IKC G.A. de Ridder en CKC Beatrix. Daarnaast moet er ruimte komen voor sport, wonen, natuur en ontmoeting voor jong en oud. Ook omwonenden en andere inwoners van het
dorp worden betrokken bij het maken van de plannen.

Twee kindcentra

Rond 2024-2025 wordt in het gebied nieuwbouw neergezet voor twee kindcentra, als vervanging van de huidige IKC G.A. de Ridder en CKC Beatrix.

Omwonenden

Op vrijdagmiddag 11 februari tussen 14.30 en 16.00 uur en zaterdagochtend 12 februari van 10.00 tot 12.00 uur zijn medewerkers van de gemeente aanwezig in de dierenweide om de dromenvanger te delen met omwonenden en hun vragen te beantwoorden.

Scenario’s

De volgende stap is het opstellen van een aantal scenario’s voor het gebied. Deze worden dan tijdens een aantal bijeenkomsten voorgelegd aan de omwonenden en andere betrokkenen. Op basis van alle input wordt vervolgens een ontwerp gebiedsvisie gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, neemt het college tegen de zomer een besluit over de bouw van de school en de visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio