14.7 C
De Bilt

Drukte bij zwemplas Gasselterveld door Staatbosbeheer vanwege zomerse dagen

De komende dagen wordt zomers weer voorspeld. Staatsbosbeheer verwacht dat veel mensen weer verkoeling gaan zoeken bij de zwemplas in het Gasselterveld. Het kan daarom druk worden op de parkeerplaats bij de zwemplas en op de toegangswegen. Het afgelopen jaar hebben Staatsbosbeheer, gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe veel maatregelen genomen om drukte tijdens zomerse dagen in goede banen te leiden.

Betaald parkeren bij Gasselterveld

Vanaf april 2022 is op het parkeerterrein bij het Gasselterveld betaald parkeren ingevoerd. Bezoekers kunnen via www.hetgasselterveld.nl een parkeerplek reserveren en betalen. Betalen ter plekke kan ook online via dezelfde website of bij de betaalautomaat met een bankpas. Bezoekers hebben van 6.00 uur tot 22.00 uur toegang tot het parkeerterrein. Uitrijden kan altijd. Er wordt met camera’s toezicht gehouden op het parkeerterrein.

Verkeersregelaars en wegsleepregeling

Het parkeerterrein Gasselterveld biedt ruimte aan ongeveer 1.000 auto’s en het overloopterrein (dat kan worden gebruikt tijdens extra drukke dagen) nog eens aan 800 auto’s. Tijdens de komende dagen zet Staatsbosbeheer daarnaast ook verkeersregelaars in. Bezoekers wordt verzocht hun aanwijzingen op te volgen en te parkeren in de daarvoor aangewezen parkeervakken.

Let op website en sociale media

Mochten de parkeerplaatsen helemaal vol zijn, dan wordt dit gecommuniceerd via www.hetgasselterveld.nl en via de socialmedia-kanalen van de gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer en provincie Drenthe. Omwonenden wordt verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen in plaats van met de auto. In de bermen langs de toegangswegen geldt een parkeerverbod. Hierbij is een wegsleepregeling van kracht.

Alternatieve zwemplek

Als alle beschikbare parkeerplaatsen vol zijn dan sluit de gemeente de toegangswegen af. Zo blijven deze toegankelijk voor de hulpdiensten. Een alternatieve zwemplek is te vinden op www.zwemwater.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio