7.7 C
De Bilt

Eelde krijgt eerste elektrische deelauto van de gemeente Tynaarlo

Vrijdag 25 november wordt in Eelde de eerste elektrische deelauto van de gemeente Tynaarlo in gebruik genomen. De gemeente verbetert hiermee de duurzame bereikbaarheid van dorpen in het landelijk gebied.

Wethouder duurzaamheid Jelbrich Peters is blij met de deelauto: “De deelauto’s zijn een belangrijke toevoeging op het vervoersaanbod in onze gemeente. Het is een duurzame en praktische manier van reizen en ideaal voor mensen die niet over een eigen auto beschikken.”

Elektrische deelauto

Regio Groningen-Assen en provincie Drenthe startten dit project in 2021. Century Autogroep won destijds de aanbesteding en levert de auto’s. Afgelopen september is de eerste auto gepresenteerd in Gieten. In totaal komen er op 13 locaties in Groningen en Drenthe elektrische deelauto’s te staan. Reserveren, openen en afsluiten gaat via de app Century Deelmobiliteit. Ook betalen gaat via deze app. De deelauto kan overal mee naartoe genomen worden, maar moet uiteindelijk weer geparkeerd worden op de plaats waar hij vandaan komt. Voor uitleg en de tarieven van het gebruiken van de deelauto, kijk op www.century.nl/deelmobiliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio