12.8 C
De Bilt

Eerste bewoners Kloosterakker nemen hun intrek in duurzame woning

De nieuwe buurt Kloosterakker aan de westkant van Kloosterveen krijgt steeds meer vorm. Bouwwerkzaamheden zijn volop in gang en inmiddels zijn de eerste huizen in deze uitbreiding van Kloosterveen bewoond. De eerste bewoners, de familie Schuurman-Dammers kregen een appelboompje van wethouder Albert Smit van de gemeente Assen. Die gaf aan dit vooral te zien als een blijk van waardering voor de pioniers in de wijk. 

Ligging Kloosterakker

Kloosterakker ligt ten westen van Kloosterhage en Kloosterkade, tussen de Domeinweg en de Hoofdvaartsweg. Er is plek voor verschillende woningen: vrijstaand, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Een deel wordt projectmatig gebouwd, daarnaast verkoopt de gemeente kavels waar een eigen woning gebouwd kan worden. In eerste instantie biedt Kloosterakker ruimte aan 500 woningen. De gemeente werkt inmiddels al aan nieuwe uitbreidingsplannen van Kloosterveen, waarbij er in de komende jaren nog woningen bij kunnen komen.

Duurzame nieuwbouw

In Kloosterakker is veel aandacht voor duurzaamheid. Zowel op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit als mobiliteit. De inzet is om er een energieneutrale buurt van te maken. Dat betekent onder meer dat alle woningen aardgasloos zijn en dat er een verzwaard elektriciteitsnet komt. Daarmee is er voldoende capaciteit om de woningen met elektriciteit te verwarmen en om energie op te wekken via zonnepanelen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio