14.7 C
De Bilt

Eerste deelauto voor Gasselte en Kostvlies

Gieten – Zaterdag 9 april heeft wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze de eerste deelauto voor Gasselte en Kostvlies onthuld. Hij deed dit tijdens de Energie Informatiemarkt die in Gasselte werd gehouden. Het deelautoproject heeft de naam Crowdcar meegekregen. Daarmee zetten Gasselte en Kostvlies weer een stap in de verduurzaming.

Deelauto

De deelauto voor Gasselte en Kostvlies is een project van Plaatselijk Belang, Autoservice Doorten en de gemeente Aa en Hunze. Na een korte voorbereidingstijd heeft de werkgroep het hele concept opgezet en afgelopen zaterdag kunnen lanceren. Het initiatief is opgestart als tweejarige pilot om een verdere bijdrage te leveren aan verduurzaming in het dorp en om de leefbaarheid in het dorp positief te beïnvloeden. Daarnaast wordt de lokale ondernemer op deze manier ondersteund bij het verkennen van een duurzame toekomst voor het bedrijf.  

Blij met initiatief

De gemeente Aa en Hunze is blij met dit initiatief. Wethouder Henk Heijerman: “De gemeente Aa en Hunze heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de behoefte aan deelmobiliteit in de gemeente. Op de enquête is enthousiast gereageerd en we hebben gezien dat in een veel dorpen (waaronder in Gasselte) veel behoefte is aan een deelautoconcept. Mooi dat wij een bijdrage kunnen leveren aan deze pilot. Ik hoop dat het een groot succes wordt en dat veel mensen gebruik gaan maken van de deelauto!”

Carsharing

Het delen van een auto, ook wel carsharing genoemd, is de toekomst. Het verkleint de ecologische footprint en draagt bij aan een duurzame toekomst. Door een elektrische auto te delen kies je voor gebruik in plaats van bezit. En je kiest voor meer gebruikers. De gebruikers besparen op autokosten en heb je ten aanzien van onderhoud, verzekering en wegenbelasting niets meer te regelen. Bij Crowdcar delen de aangesloten gebruikers eenvoudig een elektrische auto via de app. Alles gaat via de smartphone, van reserveren tot afsluiten van de auto.

Meer informatie is te vinden op de website www.crowdcar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio