20 C
De Bilt

Eerste diploma PrO Assen uitgereikt

Assen – Dinsdag 16 juni is een bijzondere dag voor een aantal leerlingen van PrO Assen, en speciaal voor Niels Kors. Want vandaag kreeg hij zijn diploma overhandigd door wethouder Bob Bergsma en directeur van PrO Assen Willemijn van der Laan. Voor eindexamenleerlingen van de middelbare school een heel normale gebeurtenis. Maar voor leerlingen uit het praktijkonderwijs niet, want tot nu toe kregen zij na het succesvol afronden van hun opleiding geen diploma, maar alleen een getuigschrift.

Praktijkscholen

In het schooljaar 2021-2022 is het voor alle praktijkscholen wettelijk verplicht om een diploma uit te reiken aan hun leerlingen. PrO Assen begint daar dit jaar al mee. “Het is de erkenning en de waardering die onze leerlingen verdienen door hun harde werken. Het is een bewijs van kunnen en daar zijn wij allen heel trots op!” zegt directeur

Leerlingen hebben recht op diploma

Willemijn van der Laan. “De leerlingen hebben recht op een echt diploma en het speciale moment dat daarbij hoort” voegt wethouder Bob Bergsma toe. “Werkgevers weten zo precies waar de leerling voor geslaagd is. Het ‘papiertje’ kan hen helpen om aan de slag te komen”.

PrO Assen

Niels kreeg het allereerste diploma van PrO Assen, op een speciale plek, namelijk bij H.S. Agri B.V. in Zuidlaarderveen, het bedrijf waar hij aan het werk gaat. Niels heeft het praktijkonderwijs met goed gevolg doorlopen en heeft tijdens zijn schoolcarrière veel certificaten behaald. Het PrO diploma is een mooie en welverdiende afronding van zijn schoolcarrière. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio