15 C
De Bilt

Eerste stappen realisatie wandelnetwerk in Aa en Hunze gezet

Gieten – De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het concept wandelnetwerk in de gemeente Aa & Hunze. Als eerste stap zijn de verenigingen van dorpsbelangen door het recreatieschap Drenthe benaderd voor een inventarisatie van lokale ommetjes en andere mooie wandelingen in de omgeving.  De dorpsommetjes vormen het uitgangspunt voor het wandelnetwerk, met oog voor het dorp, het verhaal van het ommetje en de ondernemers in het dorp. Zo is een concept wandelnetwerk ontstaan waar natuur en historische dorpsgezichten elkaar afwisselen.

‘Impuls aan toerisme’

‘Zoals ik eerder heb genoemd is de aanleg van het wandelknooppuntennetwerk een enorme aanwinst voor onze gemeente’, vertelt wethouder Bas Luinge. ‘Het netwerk geeft een impuls aan het toerisme, zal hopelijk een boost geven aan de aangelegen horecagelegenheden, maar is ook voor onze inwoners een pluspunt. Tevens sluit het wandelnetwerk aan op de netwerken in omliggende gemeenten’.

Dekkend wandelnetwerk

Het Recreatieschap Drenthe voert in opdracht van de Provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze de uitrol van het netwerk uit met als doel om eind 2023 in de gemeente Aa en Hunze een dekkend netwerk van wandelknooppunten te hebben dat aansluit op de wandelnetwerken in de omliggende gemeenten en het netwerk in de Provincie Groningen.  Het netwerk zal een grote bijdrage leveren aan het wandeltoerisme in Drenthe en wordt naast fietsen een belangrijke pijler.

Duidelijk herkenbaar

Het wandelnetwerk biedt wandelaar, bewoner of toerist de mogelijkheid om een eigen route samen te stellen met elke gewenste lengte. Daarnaast biedt het netwerk voor onze dorpen de kans om het eigen ommetje en bijbehorende verhaal duidelijk herkenbaar in het dorp te laten zien.

Vervolg en recreatief medegebruik

Van de grote terrein beherende organisaties zoals Staatsbosbeheer, Stichting Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, alsmede de overheden, Provincie en gemeente heeft het Recreatieschap Drenthe al toestemming om het netwerk uit te rollen. De komende periode wordt gebruikt om met de particuliere- en beherende terreineigenaren in gesprek te gaan over toestemming voor recreatief medegebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio